Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2018

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

Review Huawei Nova 3i - Nova 3i Memang Ada Kelas Tersendiri

Review Huawei Nova 3i - Nova 3i Memang Ada Kelas Tersendiri | Kali ini kamenshar nak review telefon terbaru iaitu telefon Huawei Nova 3i . Perghhh memang terbaik betul telefon ni, kamenshar ingat gaji bulan mahu angkat satu. Kalau sekali pandang macam iphone X dah.. tapi iphone kita sedia maklum harga mahal beb! tak berapa mampu milik tetapi dengan huawei 3i kita mampu milik, tak caya pergi tengok dekat semua showroom huawei seluruh negara, dari segi kualiti,spec dan kepuasan memang terjamin, huawei nova 3i terbukti ada kelas tersendiri. Huawei nova 3i dalam kelas pertengahan. Review Huawei Nova 3i  Telefon pintar Huawei Nova 3i dilancarkan pada Julai 2018. Telefon ini dilengkapi dengan paparan skrin sentuh 6.30 inci dengan resolusi 1080 piksel dengan 2340 piksel pada PPI sebanyak 409 piksel per inci. Huawei Nova 3i dikuasakan oleh pemproses okta-core dan ia dilengkapi dengan 4GB RAM. Telefon itu memuatkan 128GB storan dalaman yang boleh diperluaskan sehingga 256GB melalui

Tugas Isteri Menurut Islam

      Tugas Isteri Menurut Islam |  Apabila bercakap tentang tanggungjawab isteri kepada suami dalam perkahwinan, pasti ramai yang memikirkan tentang isu urusan rumah tangga saja.  Menjadi suri rumah, mengemas rumah, menjaga anak-anak dan memasak untuk suami, semuanya itu dianggap sebagai tanggungjawab seorang wanita selepas berkahwin. Sebenarnya, ramai para wanita yang telah  tersalah anggap . Seorang isteri itu, tanggungjawabnya bukanlah pada urusan hal rumah tangga semata-mata. Menurut pandangan Islam, tanggungjawab yang perlu dipikul oleh seseorang wanita selepas berkahwin juga turut menjurus kepada memenuhi hak-hak seorang suami. Apabila kita tahu apakah hak suami ke atas diri kita dan seterusnya berusaha untuk memenuhi hak si suami, kita sudah pun menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri yang solehah. Justeru jom kita baca lagi mendalam.      TAAT Tanggungjawab utama seorang isteri ialah isteri perlulah taat dan patuh kepada suaminya. Kesetiaa

Luahan Impian Kamen Untuk Honda CB250r

Luahan Impian Kamen Untuk Honda CB250r | Hajat di hati teringin sangat untuk miliki jentera HONDA iaitu CB250r seperti gambar di bawah. Biasalah apa-apa benda pun impian kene pasang dulu, tak gitu, baru kita bertungkus lumus berusaha mencari yang sepatutnya untuk memiliki jentera Honda CB250r ini. Harga pasaran di Malaysia tak salah kamen shar RM22++.++ termasuk otr atau tak,kamen shar tak pasti. Ok ini sendikit detail yang di ambil dalam website paultan.org .  CB250R  dikuasakan oleh enjin satu silinder 250 cc DOHC dengan sistem penyejukan cecair, bersama padanan transmisi enam kelajuan. Kuasa yang mampu dihasilkan aalah 27.2 hp pada 9,000 rpm dan 23.3 hp pada 8,000 rpm. Enjin ini juga menggunakan sistem suntikan PGM-FI, dan sebenarnya adalah unit sama seperti yang terdapat pada   CBR250R   pasaran Malaysia sekarang. Keistimewaan CB250R adalah ia mempunyai catatan berat cuma 145 kg, dan suspensi hadapannya menggunakan unit Showa USD 41 mm. Suspensi belakang pula adalah unit 

Cara Mencari Artikel VIRAL Di Facebook Menggunakan Facebook Graph Exsplorer

Cara Mencari Artikel VIRAL Di Facebook Menggunakan Facebook Graph Exsplorer  |  Hi semua, ramai pemain Instant article dan pemain adsense masih tercari-cari trafik di media sosial terutama di facebook tidak dapat trafik yang sepatutnya atau tidak dapat mencari content yang tengah hot atau viral. Artikel ini saya google dan menemui jalan mudah untuk dapatkan artikel viral di facebook. Terima kasih blog  gegeriyadi.com . Jom kita cuba step by step cara cari content viral di facebook dan kita boleh membuat content tersebut lalu mendapat trafik dari facebook malah dapat menjana income. Cara Mencari Artikel VIRAL Di Facebook Menggunakan Facebook Graph Exsplorer 1. Anda buka url berikut ini  developer.facebook.com  lalu pilih graph exsploler 2. Jika sudah masuk selanjutnya anda pilih  Get Access Token 3. Copy page id tersebut lalu anda pergi ke  graph exsploler . 4. Selanjutnya page id tadi copy ke graph exploler Sebelum itu anda harus sudah klik get access token  5. Setelah itu se

Sakit Tekak? 8 Petua Semulajadi Hilangkan Sakit Tekak

Sakit Tekak? 8 Petua Semulajadi Hilangkan Sakit Tekak | Sakit tekak amat berbahaya pada kesihatan, sakit tekak dikenali  faringitis dalam dunia kedoktoran pada masa kini. Sakit tekak banyak berlaku kepada kanak-kanak dan remaja, seperti saya sendiri selalu sakit tekak, jika tak dirawat dengan cepat boleh membawa demam dan sebagainya. Sakit tekak boleh menyebabkan sakit kepala, Tonsil, kelenjar pada leher semakin membesar, batuk, selsema dan akan terjadi kesakitan pada otot. 1. Air dan Garam Panduan: Sediakan satu gelas air suam. Campurkan ¼ susu teh garam ke dalam gelas, aduk. Gunakan untuk berkumur. Bila ada, Anda boleh memberi satu sudu makan Listerine untuk menyokong pembunuhan kuman. Jangan pakai air sejuk sebab tidak berkesan hasilnya. Lebih baik gunakan air hangat. Air garam hangat mampu melegakan sakit tekak dengan cara kerja menghapuskan dan meneutralkan asid di tekak, mengurangkan rasa terbakar dan kesakitan pada tekak, serta mempercepat proses penyemb