Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2020

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

Bila Marah Menguasai Diri - Akibatnya Besar

Bila Marah Menguasai Diri - Akibatnya Besar | Bila marah menguasai diri disebabkan terdapat perasaan yang negatif, tidak puas hati terhadap sesuatu perkara atau benda, malah ada juga kemarahan itu diluah dengan tidak sedarkan diri, tidak boleh kawal emosi sehingga orang yang dimarahi tidak tahu puncanya. Marah adalah sifat syaitan. Kemarahan dalam diri hadir disebabkan suasana atau keadaan yang tidak selesa atau lebih tepat tidak berasa puas hati terhadap sesuatu isu seperti hal kerja,hal rumahtangga dan sebagainya. Sifat marah salah satu ciri sifat syaitan sifat yang negatif. Marah boleh menyebabkan keadaan akan jadi lebih tidak selesa, lebih huru hara, lebih teruk malah jika kemarahan dilepaskan pada pasangan boleh akibatkan perkara yang tidak elok dan keputusan yang tidak baik berlaku. Jadi anda perlu tahu cara untuk control atau mengelak dari melayang atau membiarkan kemarahan terus membara dalam diri anda. Jadilah orang yang bijak. Baca cara tanggani kemarahan di bawa

Suarez Hebat Di Atletico Madrid

Suarez Hebat Di Atletico Madrid |  Penyerang Atlético de Madrid, Diego Costa mengakui akan menantikan kematian Luis Suárez lebih banyak lagi setelah bekas pemain Barcelona itu membantu kelab Madrid itu menewaskan Granada 6-1 dalam La Liga di Estadio Wanda Metropolitano. Menurut pemain Sepanyol berusia 31 tahun itu, dia pada awalnya tidak menyangka pemain enam musim itu dengan catatan 198 gol untuk Barcelona sekarang memakai baju kelab lawan yang paling hampir dengan Real Madrid. Secara jujur, Atlético de Madrid sangat beruntung kerana dapat menggunakan perkhidmatan Suárez, tetapi pada masa yang sama saya tertanya-tanya bagaimana Barca boleh membiarkan pemain yang hebat seperti Suárez meninggalkan Camp Nou. Namun, saya percaya bahawa Suárez akan membantu kita mencipta lebih banyak peluang dan matlamat, bahkan menyuntik semangat kepahlawanan di kalangan pemain kelab ini. "Saya juga berharap bahawa Suarez, dengan pengalamannya dengan kelab besar sebelum ini, dapat membantu kami meme

Google merayakan ulang tahun ke-22 dengan coretan halaman utama yang menggambarkan pesta 2020 dengan tepat

Google merayakan ulang tahun ke-22 dengan coretan halaman utama yang menggambarkan pesta 2020 dengan tepat |  Carian Google adalah alat yang digunakan secara meluas di dunia masa kini sehingga sukar untuk mempercayai bahawa ia sangat baru. Hari ini, 27 September, Google merayakan ulang tahunnya yang kedua puluh dua dengan coretan halaman utama yang terasa terlalu biasa pada tahun 2020. Halaman utama Google Doodle hari ini tersedia hampir di mana-mana sahaja di dunia dan merupakan yang terbaru dalam senarai panjang pesta ulang tahun yang dihoskan sendiri di laman utama Google. Walau bagaimanapun, tahun ini coretan kelihatan sangat berbeza. Daripada kenang-kenangan dari mana Google memulakan atau pesta tradisional dengan huruf lain dalam namanya, coretan untuk ulang tahun ke-22 Google adalah panggilan video antara huruf G dan huruf lain, lengkap dengan lelaki yang terlalu dekat dengan surat itu. kamera. Ini berlaku selama satu bulan lagi di mana sebahagian besar dunia masih bergulat deng

Jom Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

Jom Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank | Ramai dikalangan kita amsih tidak tahu yang pihak Ambank telah menyediakan mekanisme yang terbaik untuk anda menyemak baki pinjaman kereta atau rumah dengan ambank secara online sahaja. Pihak Ambank telah menyediakan khidmat ini agar anda tidak bersusah payah untuk datang ke setiap cawangan ambank  dengan trafik jem lagi, kena beratur lagi. Straight the point, kita terus ikut cara semak baki pinjaman kereta atau rumah ambank ini.   Ikuti cara di bawah : -   1. Log in ke  ambank online .. link kat sini ------>>  https://ambank.amonline.com.my/    akan keluar seperti dalam gambar di atas. 2. Klik dekat  First time login 3. Selepas itu klik  I Agree .. dan tidak perlu baca semua tnc tu. 4. Sila isi detail anda semua seperti  Card/Account Type  anda dan  Auto Financing , akan appear Account No dan Loan Financing Amount dekat bawah acc. type tadi... Account no kalau untuk hire purchase, boleh semak dekat account no. yang anda bayar

Semak Bayaran Bulanan Cuckoo

Semak Bayaran Bulanan Cuckoo | Kali ini admin akan kongsikan cara cepat untuk membuat semakan bayaran bulanan cuckoo yang telah kita sewa dari mereka iaitu pihak cuckoo lah. Pihak cuckoo telah menyediakan khidmat yang terbaik untuk pelanggannya bagi memastikan kepuasan pengguna. Jadi anda akan pasti rasa selesa dan senang dengan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak cuckoo terutama semasa membuat semakan pembayaran bulanan secara online sahaja. Cuckoo tidak lagi menghantar sebarang bil pembayaran secara konvensional (pos bil ke rumah) Zaman dah semakin canggih,kita boleh cek di web secara online atau apps Cuckoo+ je. Di dalam apps Cuckoo+ ada juga promo terkini. Download Cuckoo+ apps atau layari laman web cuckoo lover utk semak status pembayaran bil kita. Search Apps Cuckoo+ di playstore atau googleplay Link googleplay/playstore https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vavapps.cuckoo Atau, Web cuckoolover http://cuckoolover.com.my/  Senangkan semoga artikel semak bayaran b

Maaf, PS5 Tidak Sesuai dengan Permainan PS3, PS2 Atau PS1

Maaf, PS5 Tidak Sesuai dengan Permainan PS3, PS2 Atau PS1 |  PS5 sudah ada dipasaran.. PlayStation 5 akan dapat memainkan "99 peratus" perpustakaan PlayStation 4. Tetapi bagaimana dengan permainan PS3? Atau yang ada di PS2 dan PS1? Dalam temu bual dengan Famitsu, eksekutif PlayStation Jim Ryan ditanya mengenai keserasian dengan PS4, dan juga konsol PlayStation sebelumnya, sejak PS1. Ryan menyatakan bahawa keserasian mundur untuk PS4 adalah sesuatu yang difikirkan oleh Sony ketika membuat konsol baru, sambil menambah bahawa di antara 100 juta pemain PS4, ada orang yang ingin bermain permainan PS4 di PS5 mereka dan, untuk oleh itu, oleh itu, mereka memasukkan keserasian ke belakang dengan PS4. "Dengan menerapkan ini," lanjut Ryan, "kami juga menggunakan seluruh tenaga kami untuk memperkenalkan SSD berkelajuan tinggi, dan juga pengawal Dual Sense yang baru. Oleh kerana itu, sayangnya, kami tidak dapat memasukkan keserasian yang lebih mundur. " Pada bulan Ogo

Nintendo mengesahkan Ada Fungsi Terbaru di Console Baharunya

Nintendo mengesahkan Ada Fungsi Terbaru di Console Baharunya | Nintendo telah mengesahkan bahawa ia sedang mengusahakan konsol baru. Tetapi tidak jelas kapan peranti itu akan dilancarkan dan jenis ciri apa yang akan ditawarkannya. Dalam Laporan Dasar Pengurusan Korporat yang panjang pada hari Rabu, 16 September, Nintendo berkongsi grafik yang mengatakan ia berfungsi pada "sistem permainan bersepadu perkakasan dan perisian yang akan datang." Grafik, yang menunjukkan Nintendo DS, Wii dan Switch sepanjang garis masa, tidak memberikan perincian mengenai konsol seterusnya. Tanda tanya diletakkan di atas tajuk, mengaburkan reka bentuknya, dan Nintendo hanya menawarkan tarikh pelepasan "20XX". "Di masa depan, Nintendo masih merancang untuk mengembangkan perniagaannya dengan membuat produk perkakasan dan perisian yang unik," kata syarikat itu dalam laporannya. Integrasi itu merujuk kepada pembangunan perkakasan dan pengembangan perisian Nintendo, termasuk francai

ULASAN NVIDIA GEFORCE RTX 3080: GAMING PC 4K AKHIRNYA MUNCUL

ULASAN NVIDIA GEFORCE RTX 3080: GAMING PC 4K AKHIRNYA MUNCUL | Nvidia menjanjikan perkara hebat dengan kad grafik generasi baru. GeForce RTX 3080 sepatutnya menawarkan prestasi RTX 2080 dua kali ganda dengan harga yang sama. Malah ia seharusnya mengungguli RTX 2080 Ti, memberikan prestasi permainan 4K yang mantap dengan harga jauh lebih rendah daripada kos kad Nvidia seterusnya. Semua ini sambil memanfaatkan jejak sinar dan teknologi DLSS berkuasa AI khas Nvidia yang meningkatkan kadar bingkai sambil mengekalkan kualiti gambar. Nvidia mempunyai janji serupa sebelumnya untuk permainan 4K dengan RTX 2080. Tetapi dengan RTX 3080, ia memberikannya. RTX 3080 adalah sebahagian daripada siri kad grafik 3000 Nvidia, semuanya dikuasakan oleh seni bina Ampere baru syarikat. Terdapat RTX 3070 (dari $ 499), RTX 3080 (dari $ 699), dan RTX 3090 (dari $ 1.499). Anda tidak boleh menempah kad-kad terbaru ini, dan RTX 3080 akan melanda kedai pada 17 September, dan RTX 3090 akan menyusul pada 24 Septemb

Scammer Suka Mudah.my Kerana Mudah Terdedah...?

Scammer Suka Mudah.my Kerana Mudah Terdedah...? | Kali ni aku nak sembang pasal mudah.my bukan kerana Mudah ni tempat yang tidak bagus, mudah banyak membantu usahawan kecil atau besar atau peribadi persidirian untuk menjual barang baru dan terpakai. Mudah mesra pengguna dan sememang banyak membantu penggunanya dalam mempromosi produk atau menjualnya, aku juga tidak terlepas. Tahukah anda mudah portal tempat pengiklanan website nombor satu di Malaysia. Lazada sale klik disini LAZADA SALE Tapi kali ni aku bukan nak cerita tentang kelebihan mudah.my tapi pasal scammer. Jika anda menjual sesuatu produk di mudah anda ingin memudahkan pelanggang untuk senang hubungi anda semestinya anda akan memberi infomasi yang diingini iaitu no telefon. Bukan di mudah tiada function untuk hidekan nombor telefon tetapi kita sendiri yang dedahkan kerana ingin memberi kesenangan pembeli untuk direct bertanya tentang produk yang kita iklankan. Tak dinafikan mudah sememangnya mudah untuk kita ber