Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2019

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

Betul Ke Neelofa Bakal Kahwin Tahun Depan? Rasa Tak Nak Lepaskan

Betul Ke Neelofa Bakal Kahwin Tahun Depan? Rasa Tak Nak Lepaskan | Neelofa Nafi Bakal Kahwin Tahun Depan, Mahu Kembangkan Kerjaya Seni Di Indonesia. Bakal menginjak tiga siri pada tahun hadapan, ada ramai yang membawa mulut dan mengatakan bahawa Neelofa bakal menamatkan zaman bujangnya dan berkahwin pada tahun hadapan. Walaubagaimanapun, usahawan wanita itu sendiri telah tampil dan menafikan desas-desus kisah peribadinya itu. Jelas tuan punya badan, sekiranya ada perkhabaran yang baik, sudah pasti dia akan berkongsikannya bersama dengan peminat dan orang ramai. Ini bukan zaman dulu nak sorok-sorok. Andai saya akan melangkah ke fasa baru saya akan kongsikan kepada umum. Mungkin sebab umur saya sudah 30 tahun menyebabkan ramai yang membuat spekulasi. Neelofa juga menyatakan bahawa dia dan keluarganya tidak ada perbincangan langsung mengenai hal itu lagi. Sejujurnya tiada apa-apa perbincangan membabitkan ahli keluarga m

Harimau Malaya Cari Jalan Berlubang

Harimau Malaya Cari Jalan Berlubang | Apa sudah jadi dengan pemain harimau malaya? Sebenarnya bagi aku permain Harimau Malaya sudah memberi sebaiknya dalam perlawanan sebentar tadi tetapi hakikatnya perit untuk diterima kerana kekalahan, Dari amatan mata aku kalau tak silap boleh tadi goal terkena siku pemain lawan tapi itulah dinama bola. artikel dari Sinar Harian SKUAD Bawah 22 tahun (B-22) negara merintis laluan berliku untuk layak ke saingan separuh akhir Sukan SEA 2019 apabila tewas 0-1 kepada Filipina pada aksi kedua Kumpulan A di Stadium Rizal Memorial, Manila sebentar tadi. Keputusan itu menyaksikan Harimau Muda berada di tangga keempat Kumpulan A dengan hanya satu mata dan perlu mencari kemenangan dalam dua aksi terakhir menentang Timor Leste dan Kemboja untuk mencerahkan peluang ke peringkat separuh akhir. Malah, pengendali Skuad B-22 negara, Datuk Ong Kim Swee juga perlu segera mencari formula ampuh memperbaiki prestasi pemain negara yang seolah-olah hilang punca ter

Harga Pengasuh Zaman Sekarang Bukan Kaleng-kaleng

Harga Pengasuh Zaman Sekarang Bukan Kaleng-kaleng | Haaa ibu bapa jangan mengeluh nanti berpeluh dahi memikirkan tentang bayaran bulanan pengasuh. Harga yang di tawarkan di kawasan bandar atau pinggir bandar di area lembah klang agak okay tidak terlalu mahal tidak terlalu murah.  Lagi-lagi pengasuh persendirian, kalau yang berdaftar harganya berbeza bergantung pada pengurusan itu sendiri. Bagi yang suami isteri berkerja kemungkinan tiada masalah dengan bayaran tapi bagi yang bekerja seorang agak terasa,apatah lagi anak dua tiga orang. Angaran harga bagi kanak-kanak bawah setahun untuk persendirian RM400-500 pada zaman sekarang 2019, bagi kanak-kanak 1tahun ke atas dalam RM300-400, ada juga yang kita boleh nego harga kalau persendirian. Ni hanya pendapat, jika ibu bapa mahu hantar anak kepada penjaga atau pengasuh persendirian cuba semak dahulu,adakah pengasuh ini ada sijil atau berdaftar,jika belum anda perlu berwaspada dan kemungkinan jika berlaku apa-apa nanti, bukan pen

Pening Dengan Bil Astro? Semak Bil Astro Dengan Sms atau Online Sahaja

Pening Dengan Bil Astro? Semak Bil Astro Dengan Sms atau Online Sahaja | Ahhh akhir-akhir ini ramai pengguna pening dengan Astro, apa tidaknya dengan package terbaru full channel dan sebagainya membuatkan pengguna pening ingin memilih atau tidak. Disini nak kongsikan cara anda untuk menyemak bil astro secara sms atau online, bukan apa terkandang bil-bil astro tidak sampai ke pengetahui pengguna atau pengguna sendiri lupa. Jadi adanya cara ini untuk senang pengguna menyemak bil astro secara mudah serta senang. Anda boleh buat semakan bil astro dim bawah ini, klik " SEMAK BIL ASTRO SECARA SMS DAN ONLINE ". Semoga perkongsian ini bermanfaat dan silakan memberi komen yang murni ya.

Doa Mujarab Keluar Rumah

Doa Mujarab Keluar Rumah | Hari ni nak kongsikan doa keluar rumah, kita orang islam apa kerja buat pun niat Allah kerana Allah, keluar rumah kerana Allah, sejak setahun dua ini aku amalkan Alhamdulillah masih okay, terkandang ada roblock JPJ atau PDRM aku terlepas, Sebab atas niat kita, keluar itu mahu pergi mana. Okay hafal dan amalkan. Maksudnya: "Dengan nama Allah aku bertawakkal kepadaNya dan tiada daya serta upaya kecuali dengan keizinan Allah".  Maksudnya: "Ya Allah, aku berlindung denganMu supaya tidak sesat atau disesatkan, menyeleweng atau diselewengkan, berbuat aniaya atau dianiayakan, bodoh atau diperbodohkan ke atasku". Ingat Hafal dan Amalkan. InsyaAllah selamat. sumber: Doa Harian

Bila Kau Sign Pinjaman Kereta Tetapi Perlu Keluar Duit

Bila Kau Sign Pinjaman Kereta Tetapi Perlu Keluar Duit | Yang ni aku cerita pasal pengalaman aku sendiri dan aku pernah teman member aku pergi sign loan kereta,pinjaman kereta.  Ini permainan syarikat pinjaman. Bagi aku kita nak beli sesuatu barang yang mahal yang puluh ribu semestinya oerlu buat pinjaman, bermakna kamu tiada cash dan perlu buat pinjaman tetapi time kamu nak sign agrement kamu di seru disuruh untuk bayar. What???!!! Bayar apa lagi ni? Kawan aku pernah terkena dengan satu bank ni, nak sign nak kereta anda perlu bayar,ya bayar dahulu iaitu bayaran insurans ragut. Perghhh kawan aku lelaki kot, insurans ragut bukan tak boleh kebrangkalian terjadi dekat lelaki tu tipislah, lagi satu kau kena bayar dekat RM400 untuk insurans ragut tu.. Mahal gila,tapi member aku bayar juga sebab first time beli kereta. Insurans tu bukan paksaan. Kau nak kaut untung pun bagi penerangan pasal insurans sudah, customer nak ke tidak terpulang. Kalau ada duit buat apa beli kereta buat

Majikan Sudah Boleh Buat Semakan Latar Belakang Jenayah Pekerja

Majikan Sudah Boleh Buat Semakan Latar Belakang Jenayah Pekerja | Ini berita gembira untuk majikan, bukan apa sebelum ambil pekerja majikan perlu tahu latar belakang pekerja setidaknya majikan ada plan atau inisiatif lain untuk staf yang ada latar belakang jenayah, kisah silam tidak menyebabkan seseorang itu akan berterusan melakukan jenayah, adanya majikan yang baik dan sokongan masyarakat amatlah perlu untuk mereka ini membina impian dan hidup baharu. Jenayah lampau biarkan berlalu yang penting berubah, bagi majikan adakalanya perlu berhati-hati dan perlu juga majikan tahu akan latar belakang jenayah pekerja atau bakal pekerja nanti Anda boleh membuat semakan dan membaca secara terperinci di link bawah ini : "Cara Semak Latar Belakang Jenayah Atau Pekerja"   Semoga bermanfaat untuk anda dan majikan anda

Cara Usecar Menipu Promosi Harga Di Marketplace atau Media Sosial

Cara Usecar Menipu Promosi Harga Di Marketplace atau Media Sosial | Kali ni aku nak cerita bukan nak ngata mana-mana usecar tapi ada segenlitir sahaja. Dah benda ni pernah jadi dekat aku juga sebab aku kurang cerdik atau mahil dalam membeli kereta second. Ni pengalaman aku dan aku tidak bertanggungjawab di atas segala tuduhan atau cerca. Ini hanya pengalaman semata-mata. Dan aku ada bukti tetapi aku tak akan tunjuk disini kerana hal-hal tertentu dan masih waras untuk menjaga periuk nasi orang. Aku dah dua kali beli kereta second dengan usecar dan ketiganya semua aku masih ditipu diputar pelik, hakikatnya bila aku tolong orang cari kereta second semua okay. First kereta second aku Honda City 1.5 tahun 2003. Kereta ni aku beli mahal sikit sebab alasan harga no plat 991 dan ada sport rim. Masa aku beli tahun 2010 usecar dekat area ampang. Masa aku nak beli kereta ini dilengkapi sport rim yang cantik bukan yang asal dan tayar bunga dalam 80% lagi. Time tengok kereta aku bawa k

Bila Kau Kahwin Dengan Orang Luar , Dialek Negeri Mana di Pakai

Bila Kau Kahwin Dengan Orang Luar  , Dialek Negeri Mana di Pakai | Bila kau orang kelantan kahwin dengan orang luar, maksud aku kahwin dengan orang negeri lain. Ini kisah apa terjadi dekat aku, mungkin korang di luar sana lain kisah nya.  Kali ni aku nak cerita pasal dialek seharian atau dialek dekat rumah. Member ofis aku dulu pernah cakap dalam perkahwinan akan berlaku dua budaya berbeza bersatu dan akan membentuk budaya baru. Ahh disini akan berlakukan dominasi, perebutan, akhlak, gaduh dah sebagainya dalam tak sedar. Okay, macam family aku. Aku orang Kelatan wife aku orang Pahang, dari segi dialek family kami dan dekat rumah lebih kepada dialek melayu dan pahang, sampai anak aku semua dialek sama. Adakala aku cuba nak semaikan juga dialek kelantan tapi tak berapa berjaya.  Bukan apa,aku bukan mengalah tapi bagi muka. Cuma pada pendapat aku ada sedikit kerugian, kalau dapat kuasai seua bahasa lagi bagus,at least kalau orang ngumpat kita dalam bahasa kelantan kita tahu..h

Astagfirullah Al azim.. Suami sanggup pukul isteri dengan topi keledar sampai cedera

Suami pukul kepala isteri guna topi keledar dijel 5 tahun  | Astagfirullah Al azim.. Suami sanggup pukul isteri dengan topi keledar sampai cedera. Suami jenis apakah ini? Isteri itu anugerah Allah kepada suami. Kenapa dilayan seperti itu, baca artikel penuh di bawah. sumber : sinar harian KUALA TERENGGANU - Seorang lelaki dijatuhi hukuman lima tahun penjara dan satu sebatan di Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana memukul kepala isteri menggunakan topi keledar sehingga cedera. Keputusan dibuat selepas tertuduh, Mohd Shaiful Afeezan Mohd Ali, 36, mengaku bersalah mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama di bawah Seksyen 326A Kanun Keseksaan (Akta 574). Mengikut pertuduhan, dia yang bekerja di sebuah kilang simen di Hulu Terengganu didakwa sengaja menyebabkan kecederaan terhadap mangsa, Norizan Hussin, 33, dengan memukul kepalanya menggunakan topi keledar sehingga mengalami kecederaan. Dia didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung

Live Streaming Malaysia vs Indonesia - Kelayakan piala Dunia 2022 dan Piala AFC 2023 (19.11.2019)

Live Streaming Malaysia vs Indonesia - Kelayakan piala Dunia 2022 dan Piala AFC 2023 (19.11.2019) | Perlawanan antara Malaysia dan Indonesia malam ini akan begitu sengit kerana di padang kedua negara ini seperti musuh diluar bersaudara. Dikatakan tiket dijual terlalu awal sudah habis. Begitu meriah sambutannya. Perlawanan ini akan berlangsung pada 19 November 2019, hari Selasa mulai jam 8.45 malam (Waktu Malaysia) di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur dalam aksi Kelayakan Piala Dunia 2022. Perlawanan ini turut disediakan siaran secara langsung di Astro Arena dan RTM2. Berikut dikongsikan link live streaming Malaysia vs Indonesia beserta keputusan penuh perlawanan. Live Streaming Indonesia vs Malaysia Kelayakan Piala Dunia 19.11.2019 🏆 | KELAYAKAN PIALA DUNIA 2022 ⚽️  | MALAYSIA VS INDONESIA 📆 | 19 November 2019 (SELASA) ⏰   | 8.45 p.m (Waktu Malaysia) 🏟 | Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur Live Streaming: LINK LIVE 1: LINK LIVE 2

Tutorial Buat Script Deface di Android

Tutorial Buat Script Deface di Android | kali ini saya ingin kongsikan satu tutorial buat script deface di androib. Caranya agak mudah dan sesimple sahaja. Ramai yang tertanya dan bertanya Deface itu apa? Okay, deface itu adalah sesuatu kegiatan merubah laman website milik orang lain, bunyinya agak kurang enak,kurang baik malah ada peraturannya, selalunya hackers yang buat,hehehe. Tetapi jika digunakan untuk kebaikan dan melawan pihak musuh cyber seperti orang kafir bolehlah. Saya tak mahu cakap panjang jom kita pelajarinya, sebelum itu jangan lupa komen dan share artikel ini ya. Cara buat deface di androib : -  1.download .apk WebmasterLite di play store siaznya kecil sahaja, jangan risau 2.selepas itu buka apknya 3.copykan code dibawah ini <HTML> <head> <title>HACKED BY Almu 007</title> <meta name="description" content="You Got Hacked by BCA almu007 ? Where the security !" /> </head> <body BGCOLOR="b

Lima Tanda Hidup Anda Tidak Berkat, No.Tiga dan No. Empat Pasti Terkejut dan Tak Sedar

Lima Tanda Hidup Anda Tidak Berkat, No.Tiga dan No. Empat Pasti Terkejut dan Tak Sedar | Okay kali ni saya nak cerita sikit pasal keberkatan dalam hidup kita, saya bukannya alim tapi sekadar perkongsian dan rujukan di buku-buku, ustaz dan internet sahaja. Hakikatnya kebanyakkan betul belaka. Adakala kita rasa cukup adakala kita rasa tak cukup apa kita ada, itulah keberkatan ada atau tak ada pada diri kita dan keluarga kita. 1. Hati tidak tenang, selalu gundah gelana. Bila sumber tiada keberkatan, harta, nama, pangkat, kemewahan seperti tidak bermakna, ada sahaja yang tidak kena terhadap diri kita, hidup tidak tenang dan tidak aman. Adakalanya duit atau harta banyak tetapi sakit, selalu sakit, ada orang cakap sakit itu penghapus dosa tetapi ingat, kalau harta banyak kita sakit dan masih kedekut untuk bersedekah, dan dengan harta itu kita hanya sakit terlantar sahaja, apa guna ada banyak harta? apatah lagi kekayaan itu jadi rebutan keluarga dan anak-anak. 2. Duit berkepuk bert

Samsung Note 10 - Kelebihan dan Kekurangan

Samsung Note 10 - Kelebihan dan Kekurangan | Hi semua, maybe saya memang lewat bujat review lag-lagi tentang jenama telefon yang tidak asing lagi iaitu jenama SAMSUNG , kini samsung telah lancarkan model baru beberapa bulan lepas iaitu samsung note 10 dan note 10 plus, kali ni saya nak cerita kelebihan dan kekurangan Samsung Note 10 sahaja. Samsung Note 10 - Kelebihan dan Kekurangan Kelebihan Samsung Note 10 1. First impression dan super steady stabilization Frist impression Note 10 memang terbaik dalam kelasnya. Dengan ketiadaan headphone jack tidak dapat untuk menolak kecantikan skrin dan kehalusan kualiti binaan peranti note 10 ini. Dengan saiz skrin 6.8″ memberi kemasan dan keunikan tersendiri. Peranti ini menggunakan skrin Dynamic AMOLED dengan pengimbas cap jari ultrasonik di bawah skrin. Korang pasti berpuas hati. Masalah pengimbas cap jari yang sukar diakses atau jari tersentuh lensa kamera diselesaikan dengan pantas menerusi teknologi ini. Rekaan dagu dan dahi sema

Petua cari Jodoh Yang Baik dan Solehah

Petua cari Jodoh Yang Baik dan Solehah | Ramai masih single kan?? Single jangan sampai tua, yang dah kahwin siap tambah lagi, kenapa perlu single? dan susah ke nak cari bakal isteri? atau anda sendiri yang cerewet atau keliru atau anda demand punya orang? tepuk dahi tanya hati tepuk dada tanya selera, tepuk tangan tanya imam. Anda mesti mencari bakal isteri yang solehahkan. banyak petua sebenarnya. Petua cari Jodoh Yang Baik dan Solehah Disini saya kongsikan petua menarik, anda boleh cuba, sebelum itu anda perlu muhasabah diri,cermin diri, jodoh ini milik Allah,ditangan Allah,kita mampu merancang tetapi ingat jodoh juga sekufu. 1. Cari bakal isteri bukan pada paras rupa kerana paras rupa itu bonus, korang pejam pun tetap jumpa juga cari, cantik ni fizikal sahaja, jika dalamannya cantik InsyaAllah cantiklah luarannya. Cantik ni tengok pada orang, ada orang lihat gadis A cantik sedangkan ada orang lihat gadis A biasa sahaja. Yang penting niat dan cara kamu mendekati si dia dan c