Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2018

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

Terkini - Apple Mengemaskini harga iPhone 7 dan iPhone 8 di Malaysia

Terkini - Apple Mengemaskini harga iPhone 7 dan iPhone 8 di Malaysia | Berikutan pengumuman iPhone XS baru, iPhone XS Max dan iPhone XR , Apple telah mengurangkan harga untuk model iPhone 7 dan iPhone 8 yang lebih tua di Malaysia. Anda kini boleh mendapatkan pangkalan iPhone 7 dengan simpanan 32GB untuk hanya RM2,199. Itulah RM1,000 lebih rendah daripada harga pelancaran asalnya pada 2016. Lazada sale klik disini  LAZADA SALE harga iPhone 7 dan iPhone 8 Di bawah adalah harga iPhone 7 dan iPhone 8 yang disemak semula di kedai online Apple Malaysia berbanding harga potongan harga terakhir. iPhone 7 32GB - RM2,199 RM2,593 iPhone 7 128GB - RM2,649 RM3,065 iPhone 7 Plus 32GB - RM2,749 RM3,159 iPhone 7 Plus 128GB - RM3,199 RM3,631 iPhone 8 64GB - RM2,899 RM3,442 iPhone 8 256GB - RM3,599 RM4,150 iPhone 8 Plus 64GB - RM3,299 RM3,914 iPhone 8 Plus 256GB - RM3,999 RM4,612 Selain dari semakan harga, Apple juga telah mengeluarkan iPhone X dari barisannya untuk memberi lalua

Khas Buat Isteri - Baca Ini untuk jadi isteri yang Baik dimata Suami

Khas Buat Isteri - Baca Ini untuk jadi isteri yang Baik dimata Suami   |  Memegang status seorang isteri bukan sesuatu yang mudah kerana tanggungjawab yang digalas amat berat. Ini kerana wanita yang bergelar isteri seterusnya menjadi seorang ibu mempunyai peranan yang besar dalam memastikan kehidupan keluarga bahagia dan seterusnya berperanan dalam pembinaan insan yang berjaya. Haaa bukan senangkan nak jadi wanita yang bergelar isteri dan ibu. Ilmu harus padu ilmu harus banyak jika ingin keluarga yang bahagia. Di dalam kehidupan yang mencabar pada hari ini menuntut golongan isteri untuk lebih fokus terhadap kerukunan rumahtangga agar tidak tersasar daripada perkara- perkara yang boleh membawa kegagalan dalam perkahwinan mereka. Semua wanita mahukan kebahagiaan dalam perkahwinan, memiliki anak-anak yang berjaya dalam pelajaran dan kehidupan. Namun, dalam mencari kebahagiaan, isteri sering meletakkan syarat kebahagiaan ke atas bahu suami, contohnya jika suami baik baharulah keh

Alternatif Terbaik Untuk Apple, Pengecas Tanpa Wayar AirPower

Alternatif Terbaik Untuk Apple, Pengecas Tanpa Wayar AirPower   | Sudah hampir setahun penuh sejak Apple pertama kali melancarkan alas pengecas tanpa wayar AirPower - pad putih yang padat yang boleh secara serentak mengenakan AirPods, Apple Watch Series 3, dan iPhone - tetapi kami masih tidak mempunyai tarikh keluaran. Jangkaan awal dengan cepat berubah menjadi kekecewaan, terutama di kalangan pemilik AirPod, yang dengan sabar menunggu penerbitan Airpod tanpa wayar yang mengecas kes Apple mengusik dengan pengumuman AirPower awal. Menurut satu laporan dari Bloomberg , litar rumit dan cabaran untuk mengelakkan kepanasan terlalu panas adalah untuk menyalahkan penangguhan. Walau bagaimanapun, terdapat peluang yang kuat bahawa Apple akan menggunakan acara besar esok untuk akhirnya mengumumkan tarikh pelancaran rasmi bagi produk itu, bersama barisan iPhone terbaru , Watch, dan (mungkin) AirPods. Namun, jika anda sedang sakit menunggu - atau tidak merasakan keperluan untuk memiliki

Apple Keluarkan Iphone Baru Dengan Skrin Besar, pastinya Harga pun Besar

(Reuters) - Apple Inc dijangka meletup lebih jauh melepasi halangan harga $ 1,000 ketika melancarkan iPhone baru pada hari Rabu, tetapi Wall Street paling tertarik dengan sejauh mana kenaikan harga barisan harga yang lebih besar dari sebelumnya. FOTO FILE: Pekerja mempersiapkan pembukaan kedai Apple di Hangzhou, Zhejiang, China, 23 Januari 2015. REUTERS / Chance Chan / Fail PhotoApple telah memeterai $ 1 trilion dan syarikat itu perlu mengekalkan pertumbuhan pendapatan dari produk tandatangannya walaupun sebagai permintaan global untuk dataran tinggi telefon pintar. Salah satu cara untuk melakukan itu adalah untuk mendapatkan orang ramai untuk membeli telefon yang lebih mahal. "Tidak ada penukar permainan sebenar di atas meja," kata Hal Eddins, ketua ahli ekonomi di Apple Investment Capital Holder Counsel. "Ia satu perkara untuk mendapatkan orang untuk terus bergerak." Model teratas baru dijangka mempunyai skrin 6.5 inci (16.5-cm) dengan paparan

Tip Beli Rumah - Check 5 Perkara Ini Sebelum Beli Rumah

Tip Beli Rumah - Check 5 Perkara Ini Sebelum Beli Rumah | Kali ni Nak cerita tip baik untuk beli rumah, Sebelum korang Nak beli rumah Jangan terlalu terburu-buru sebab beli rumah ni Bukan macam beli tv atau sofa. Sebelum beli Buat research dan kajian sendiri Dulu. Apa-apa pun Jom Baca 5 tips ini..Khas Terbaik untuk anda. Sebelum beli rumah check dulu 5 perkara ni : 1. Simpanan untuk buat deposit rumah mesti lah lebih, bukan cukup-cukup 2. Jika ccriss masih dara, cipta komitmen dengan asb financing atau credit card. 3. Target rumah yang nak beli dibeli untuk sewa atau duduk? Jika sewa : cari rumah dekat dengan kemudahan awam, facilities, check kadar sewa situ berapa, security kat situ okay tak. Prefer rumah subsale atau lelong. Jika beli untuk duduk : cari rumah yang dekat dengan tempat kerja, nursery dan sekolah pun dekat, hospital dan klinik. Prefer rumah subsale atau undercon. 4. Start dari sekarang mula simpan sama jumlah dengan bayaran rumah kita nanti. Kita na

Tahniah Tok T - 5.5 juta pengikut, Siti ucap terima kasih

Tahniah Tok T - 5.5 juta pengikut, Siti ucap terima kasih |  PENYANYI kesayangan ramai, Datuk Seri Siti Nurhaliza mengucapkan terima kasih kepada 5.5 juta pengikut di Instagram miliknya. Menerusi sebuah entri ringkas di Instagram miliknya, penyanyi berusia 39 tahun itu berharap segala cerita yang dikongsikan memberi kebaikan dan inspirasi. "Terima kasih followers tersayang. Semoga perkongsian cerita saya di sini memberi kebaikan dan inspirasi. "Baik jadikan tauladan, buruk jadikan sempadan. Terima kasih untuk 5.5 juta pengikut Instagram saya. Alhamdulillah," tulisnya. Antara selebriti lain yang turut mempunyai jumlah pengikut yang ramai di Instagram adalah Neelofa, Nora Danish, Elfira Loy, Fazura, Fasha Sandha, Fattah Amin, Awal Ashaari, Scha AlYahya dan ramai lagi.

Kejayaan Filem Hantu Kak Limah Di Rai oleh Andy Lau

Kejayaan Filem Hantu Kak Limah Di Rai oleh Andy Lau | Tahniah kepada semua terlibat, pelakon, pengarah, produksi dan lain-lain secara langsung dan tak langsung, terima kasih kepada rakyat MALAYSIA yang menyambut baik cerita HKL (Hantu Kak Limah). Thanks support. PELAKON  terkenal Hong Kong, Andy Lau membuat kejutan apabila turut hadir di Majlis Together-Gether filem Hantu Kak Limah (HKL) yang berlangsung di Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur pada Rabu. Majlis ini diadakan bagi  meraikan kejayaan HKL yang berjaya meraih kutipan RM36 juta dalam tempoh 24 hari tayangannya kepada umum bermula 9 Ogos lalu. Andy, 57, juga merupakan salah seorang pengasas Infinitus Entertainment Group yang turut menaungi syarikat penerbitan Infinitus Gold, selaku penerbit bersama Astro Shaw bagi filem HKL. Bintang Chasing The Dragon ini juga mengambil peluang untuk beramah mesra dengan pengarah, Mamat Khalid dan barisan pelakon HKL yang turut hadir seperti Datuk Awie, Delimawati, Zul Ariff

Fathia Latiff "Saya tak ambil dadah"

PELAKON, Fathia Latiff memberitahu kesan lebam di kawasan matanya bukan kerana kesan pengambilan dadah. Namun aktres yang terkenal dengan pelbagai kontroversi itu menyifatkan ia merupakan genetik. Fathia Latiff " Saya tak ambil dadah " "Saya ni ada campuran Arab, jadi memang akan ada kesan lebam bawah mata macam ni. "Saya boleh saja buat sesuatu dengan eye bag ni, buat pembedahan atau cucuk sana-sini, tapi saya tak mahu. "Ini memang semula jadi, tuhan cipta saya begini. I don't do drug, man!" luahnya. Fathia mengulas dakwaan salah seorang pengikutnya ketika sedang bersiaran menerusi Instagram Live. Aktres popular menerusi drama hit Ariana Rose itu turut meluahkan dia lebih selesa tidak mengenakan solekan jika tidak ke majlis tertentu mahupun berlakon. sumber

Suami Sanggup Tikam Isteri Sebanyak 3 Kali

Suami Sanggup Tikam Isteri Sebanyak 3 Kali | WANITA Bangladesh cedera selepas ditikam tiga kali di bahagian perut di rumah di Taman Bukit Teratai, Ampang, 5.30 pagi, hari ini. Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Hamzah Alias berkata, mangsa berusia 26 tahun ditikam menggunakan objek tajam oleh suaminya selepas berlaku pertengkaran. Susulan itu katanya, suspek yang juga pelarian Rohingya dari Myanmar melarikan diri dari tempat kejadian. “Mangsa datang ke Malaysia dua tahun lalu dan berkahwin dengan suspek berkenaan. “Semakan lanjut mendapati dua individu berkenaan tidak mempunyai dokumen perjalanan sah. “Pemeriksaan awal di hospital pula mendapati kecederaan dialami mangsa tidak serius dan tidak menembusi usus. “Mangsa dipindahkan ke wad biasa,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini. Kes itu disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan. sumber

Berita Baik - Hong Leong Yamaha umum senarai harga dengan SST

Berita Baik - Hong Leong Yamaha umum senarai harga dengan SST | Peminat tegar permotoran jenama Yamaha akan terkejut dan bersyukur kerana harga motor mereka minati sekarang sudah turun. Selari dengan pelaksanaan SST bermula 1 September, Hong Leong Yamaha Malaysia kini mengeluarkan kemaskini senarai harga terkini bagi barisan model keluaran syarikat itu. Berita baiknya, hampir semua harga bagi model-model berkenaan tidak jauh berbeza dari senarai harga terakhir  tanpa GST  yang dikeluarkan sebelum ini – kecuali bagi tiga model. Ini bermakna, secara umumnya, harga bagi hampir semua motosikal Yamaha menurun kira-kira 5.66% jika dibandingkan ketika dikenakan GST dahulu. Antara model yang naik sedikit harganya ialah bagi jentera dengan kapasiti paling besar untuk pasaran Malaysia. Yang dimaksudkan ialah Yamaha MT-09 dan MT-09 Tracer masing-masing kini lebih mahal 3.77% berbanding harga dengan GST sebelum ini. MT-09 dulu dijual pada harga RM47,141, dan dengan SST harganya menjadi

New Perodua Alza (Maruti Ertiga rival) launched in Malaysia

New Perodua Alza (Maruti Ertiga rival) launched in Malaysia |  Pemimpin pasaran automotif Malaysia Perodua telah memperkenalkan kemas kini kecil untuk Alza, model tertua dalam barisannya. Inilah kali kedua pesaing Maruti Ertiga telah menerima wajah baru. Perodua Alza yang dikemas kini mempunyai bumper yang lebih sporty, dengan bahagian depan baru memberikan rupa berbentuk X. Juga baru adalah gril radiator tajam dengan dua slats mendatar, gril rendah yang terbentuk semula, skirt sisi dan hiasan pintu belakang. Roda aloi 15 inci kini berada dalam kemasan Titanium. Palet warna termasuk pemilihan logam baru yang dikenali sebagai 'Granite Grey'. Terdapat beberapa penyegaran di dalamnya. Pembuat kereta nasional telah memperkenalkan kerusi kulit yang baru direka bentuk, reka bentuk kluster instrumen baru dan sistem infotainment baru dengan Smart Link untuk telefon pintar Android. Ia juga menyebut peningkatan penyejukan untuk kerusi berturut-turut. Model baru ini menawarkan

Razer mengesahkan bahawa ia berfungsi pada Razer Phone generasi kedua

Razer mengesahkan bahawa ia berfungsi pada Razer Phone generasi kedua |  Telah lebih dari dua puluh bulan sejak Razer memperoleh Nextbit , namun pengeluar perkakasan permainan telah memanfaatkannya kali ini. Beliau melancarkan telefon Razer pada November lepas dan bertepuk tangan untuk paparan 120Hz dan spesifikasi mewahnya. Telefon generasi kedua hampir diberikan, masuk akal untuk menggunakan pengambilalihan Nextbit dan bakat untuk membina lebih banyak perkakasan mudah alih, dan sekarang ia disahkan. Dalam keputusan interim H1 2018, syarikat itu berkata bahagian produk generasi akan datang meningkat kepada $ 16.5 juta dalam pendapatan (432.3% YoY) disebabkan pengenalan telefon Razer. Siaran akhbar dengan cepat menunjukkan bahawa peranti itu tersedia "dalam pelaksanaan terhad", cara yang bijak untuk mengelakkan sebutan mengenai jumlah jualan. Tetapi perkara yang paling penting datang selepas itu. Razer mengatakan bahawa beliau sedang membangunkan pengganti dan kelihata

Jangan Tertipu Dengan Kedai Tayar Kereta, Ini Jawabnya...

Jangan Tertipu Dengan Kedai Tayar Kereta, Ini Jawabnya... | Bila tukar tayar ni tanyalah pomen tu harga tayar. Yg baharu ada RM175 @ RM185. Baik amik yg baharu, puas hati. Minta dia orang bawa keluar tayar tu, nak tgk. Pomen tu pun bawaklah tayar baharu yg harga RM175. Bila tanya tahun buatan tayar tu, muka pomen dh mula cuak. Baru dia habaq tayar tahun 2014. So apa lg kene sound lah. "Tayar lama u jual RM175 ke? Tau x tayar ni dah expired? Mana boleh jual harga ni". Saya suruh dia p tanya tauke berapa harga tayar tu. Mula2 dorg bg RM120. Dok minta kurang sampai dpt RM105 untuk sebiji tayar. Hmmm, mm tayar korek pun dah RM80. Baik amik yg ni. So dpt lah 4 biji tayar baru dgn harga RM420 rim 15'. Moral of story? Sebenarnya kita selalu dok kena tipu dgn kedai tayar. Dorg akan keluarkan tayar yg lama untuk clearkn stok dn jual pada harga baru. So, kalau yg nak tukar tayar tu, berhati2lah supaya kita x tertipu. Berikut ialah senarai kod yg patut k

Xiaomi, Honor, Oppo dan Vivo fokus pada telefon pintar tanpa bezel, kamera tersembunyi

Xiaomi, Honor, Oppo dan Vivo fokus pada telefon pintar tanpa bezel, kamera tersembunyi | Dalam masa kurang dari satu tahun, empat gergasi teknologi China yang berbeza telah mendedahkan telefon pintar tanpa bezel dengan kamera tersembunyi. Dua sudah berada di pasaran, dua sedang dalam perjalanan. Bunyi pintar telefon pintar telah merosot secara dramatik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, seterusnya membawa paparan yang lebih besar dan taksiran yang kontroversial - tetapi ia sama ada atau tanpa cam selfie! Telefon konseptual Vivo Apex, yang ditunjukkan pada Kongres Dunia Mudah Alih tahun ini di Barcelona, ​​mendapat sesuatu yang berliku-liku, dengan realiti kurang-bezel sesudahnya apabila kedua-dua Vivo dan Oppo mengeluarkan peranti dengan kamera pop-up (jika tidak tersembunyi di dalam) musim panas ini - Vivo dengan NEX dan Oppo dengan Cari X. Sekarang dua lagi pengeluar China - Xiaomi dan Kehormatan - melompat pada kereta muzik kamera gelongsor. Di IFA 2018, jenama sub-jena

Cara Check Blacklist Telco

Cara Check Blacklist Telco |  Ramai yang sedar dan tak sedar yang nama mereka telah balcklist oleh telco tertentu, hal ini menyukarkan anda untuk renew atau new telco baru, sekarang ini banyak telco bersaing memberi service terbaik kepada pengguna mereka disitulah anda akan merasa ingin menukar plan telco atau dari prepaid ke postpaid, sedangkan bila nak register nama anda tidak lepas. Sia-sia sahaja anda ke HQ atau pusat service telco yang terdekat. artikel berkaitan :  Semak Nombor Akaun Penipu Online (Portal ccid.rmp.gov.my/semakmule) Oleh itu, sebelum bergerak ke sana baik kita buat semakan online dulu adakah nama kita blacklist telco atau bersih. Jika bersih baru anda pergi ke pusat service. Sekarang ni dengan online pun semua boleh buat. Cukup senang dan mudah, hanya perlukan data internet untuk buat semakan online. Ok, untuk buat semakan boleh klik perkatan " SEMAKAN " untuk menyemak nama anda atau buat SEMAKAN DISINI jangan lupa komen ya g

Review Vivo Nex S Semua Skrin dengan Kamera Selfie "POP Timbul"

Review Vivo Nex S Semua Skrin dengan Kamera Selfie "POP Timbul"  | OPPO Find X dengan mekanisme kamera geseran revolusionernya akan tiba di Malaysia minggu depan dan vivo tidak akan duduk diam di luar. vivo Malaysia baru sahaja mengumumkan bahawa mereka akan membawa telefon pintar NEX terbaru mereka ke pasaran kami dan telah berada di pasaran Malaysia sekarang. Pembuat telefon pintar berpusatkan diri telah mengesahkan bahawa vivo NEX akan dilancarkan di Malaysia pada Q3 2018. Tiada tarikh yang tepat disediakan dan ini adalah masa yang luas antara sekarang hingga akhir September 2018. Untuk menyegarkan ingatan anda, vivo NEX mempunyai 6.59 "paparan AMOLED yang menawarkan skrin 91.24% kepada nisbah badan dengan resolusi skrin 2316 × 1080. Di bawah hud, ia berjalan di atas pemproses Snapdragon 845 dan di bahagian belakang, ia dilengkapi dengan kombo dual-kamera f / 1.8 + 5MP f / 2.4 combo yang mempunyai penstabilan imej optikal 4-paksi. Untuk selfies, kame

HTC sukar untuk Bersaing, HTC U12 Memberi Kelainan

HTC sukar untuk Bersaing, HTC U12 Memberi Kelainan | Tahun lepas, HTC meneruskan pasaran pertengahan dengan barisan produk baru, memperkenalkan U11 Life beberapa bulan selepas kemunculan perdana U11 . Dan walaupun ia memberikan gambaran mendalam mengenai reka bentuk U11, bahan-bahan yang murah dan harga yang sedikit terlalu tinggi memeliharanya dari benar-benar menjadi pilihan kompetitif untuk pembeli pada anggaran. Kini siri ini kembali dengan Kehidupan U12, dan minggu ini di IFA 2018 kami pergi tangan dengan telefon untuk membentuk beberapa tanggapan mengenai sama ada model baru ini akan menjadi lebih berjaya. Walaupun U11 Life pada asasnya kelihatan seperti plastik U11, dengan U12 Life HTC merasa cukup yakin untuk memberikan telefon lebih identiti sendiri. Kami mempunyai rupa yang berkilat dan logam yang sama seperti telefon bimbit orang tua, sekali lagi diperbuat daripada plastik, bukan kaca (walaupun percubaan pemasaran HTC itu mencetuskan kehadiran komponen kaca dan logam). Te