Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2019

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

KANTOI!! “Solat asar 3 rakaat, eh 2, eh?” Ni Mintak Sedekah Ke Minta Tajaan

KANTOI!! “Solat asar 3 rakaat, eh 2, eh?” Ni Mintak Sedekah Ke Minta Tajaan | Sekarang ni kalau korang perasan, ramai individu yang menggunakan agama untuk meminta derma. Kita pun jadi tak pasti yang mana betul-betul memerlukan dan juga mereka yang menipu dan hanya menggunakan agama demi kepentingan sendiri. Baru-baru ni, tular di laman media sosial mengenai seorang lelaki meminta derma telah di soal mengenai jumalah rakaat solat asar namun dia gagal menjawabnya dengan betul. Menurut perkongsian oleh  @potteraFARHAN  itu, lelaki itu menyamar sebagai individu yang ditugaskan untuk mengutip derma bagi salah sebuah tahfiz di Sungai Petani, Kedah. Namun begitu, penipuannya itu terbongkar apabila dia telah disoal oleh individu lain mengenai bilangan rakaat solat fardhu asar dan dia memberikan jawapan yang salah. “Tadi solat tak? Solat dekat mana?” –  Perakam “Solat. Zuhur tadi solat pukul 1.” –  Peminta derma “Solat asar berapa rakaat?” –  Perakam “Dua.. eh tiga.. eh..”

Naqiu Boboy Naik Taring?? Letak Harga Bayaran Tinggi Sudah Mula ‘Demand’?

Naqiu Boboy Naik Taring?? Letak Harga Bayaran Tinggi Sudah Mula ‘Demand’? | Kembali popular selepas menjadi juara Gegar Vaganza 6, ada segelintir pihak merasa tidak puas hati dengan Naqiu Boboy dan menuduh penyanyi itu telah mula ‘demand’, meletakkan harga tinggi dalam soal bayaran persembahan. Bagaimanapun, Naqiu membidas tuduhan tersebut dan menjelaskan setiap urusan harga bayaran bergantung kepada sesebuah acara. Sebenarnya soal bayaran boleh dirunding, bukannya harga tetap semata-mata. Apa-apa pun, syukur Alhamdulillah sebab rezeki itu datang daripada Allah, dan untuk harga, sebenarnya kita berbalik kepada apa acara yang kita nak sertai. Kalau acara itu besar, maknanya besarlah payment. Jadi, itu bergantung kepada acara. Kita bukan meletakkan harga yang melangit dan tinggi-tinggi, tetapi kita ikut pada acara yang disertai. Naqiu Boboy Naik Taring?? Letak Harga Bayaran Tinggi Sudah Mula ‘Demand’? Sebenarnya dengan gelaran juara serta bakat Naqiu yang

Albert Fish 'The Brooklyn Vampire' - Serial Killer Documentary

lbert Hamilton Fish (May 19, 1870 – January 16, 1936) was an American sado-masochistic serial killer and cannibal. He was also known as the Gray Man, the Werewolf of Wysteria and possibly the Brooklyn Vampire. He boasted that he had "had children in every State," putting the figure at around 100, although it is not clear whether he was talking about molestation or cannibalization, less still as to whether it was true or not. He was a suspect in at least five killings in his lifetime. Fish confessed to three murders that police were able to trace to a known homicide, and confessed to stabbing at least two other people. He was put on trial for the kidnap and murder of Grace Budd, and was convicted and executed via electric chair

Industrial Britain (1931) - Short (Documentary)

Short / Documentary (1933) 21 minutes ~ Black & White AKA "Gran Bretagna industriale" The 21-minute "Industrial Britain" was originally planned as a picture running more than twice that length, but director Robert Flaherty was taken off this project mid-production and the footage given over to others within the Empire Marketing Board to sort out and finish; ultimately the footage was shaped into five different films. The only credit on the film is "Grierson -- Flaherty" so obviously John Grierson still saw the value of placing Flaherty's name on the finished film. But we cannot know what Flaherty really had in mind for this project as he made no script and did not edit the footage as he would have seen fit. No matter what his intentions, "Industrial Britain" still became the basic seed from which the distinctive British documentary was germinated. The visuals that Flaherty supplied were much stronger than what the EMB was used to

Is New Drug Detox and Rehab Drug Combination a Viable Treatment Option?

There's another medication at present being tried by Las Vegas sedate courts. The medication, Prometa, which is really a blend of three medications previously endorsed for different uses, is being advertised by Hythiam, Inc. - despite the fact that the organization's showcasing rehearses have been reprimanded as unscrupulous - as a feature of a medication detox and recovery program. Hythiam says it will decrease or take out yearnings for liquor, cocaine and methamphetamine. Does Prometa hold guarantee as a feasible medication detox choice? We should see. First of all: Prometa has not been affirmed by the FDA for security or viability. A few specialists have utilized it to help their patients through medication detox and recovery and some have announced positive outcomes at the same time, as per the Hythiam site, clinical preliminaries are in progress to affirm these reports. A previous medication court preliminary, led in Pierce County, Washington to decide whether Prom

Plane crash before LSU Peach Bowl: Carley McCord among 5 victims identified

LAFAYETTE, La. — A small passenger plane en route to Atlanta  for a College Football Playoff game crashed  Saturday in an open field in Lafayette, Louisiana, killing five people. One person in the plane survived and has been hospitalized. Among the victims:  Carley McCord , the daughter-in-law of Louisiana State University's offensive coordinator, Steve Ensminger. LSU is set to face Oklahoma University Saturday evening in the Peach Bowl. The plane's pilot, 51-year-old Ian Biggs; 59-year-old Robert Vaughn Crisp II; 51-year-old Gretchen Vincent; and 15-year-old Michael Walker Vincent also died in the crash, the Lafayette Fire Department confirmed.  Continue reading click  https://www.usatoday.com/story/news/nation/2019/12/28/plane-crash-lafayette-la-victims-survivor-louisiana/2763766001/

Petua Dan Cara Kurangkan Sakit Tumit Kaki

Petua Dan Cara Kurangkan Sakit Tumit Kaki | Anda sakit kaki?? kerana kaki anda ada masa untuk sakit kepada?? ini cara utuh yang baik untuk kurangkan sakit tumit kaki secara alami dan ada juga petua untuk hilangkan sakit tumit kaki. Sakit kaki ini berlaku atas dasar beberapa faktor, antaranya faktor umur, faktor permakanan dan faktor cara kita bergeraka atau berjalan. Teruskan membaca ya... artikel berkaitan :  Petua Berkesan Hilangkan Gatal Pada Kelamin 1) Senaman tapak kaki Tumit kaki akan sakit bila kekurangan darah dan oksigen di bahagian tersebut. Amalkan beberapa regangan pada tapak kaki dengan cara berikut. 2) Rendaman kaki Rendaman kaki bagus untuk melegakan tekanan pada tapak kaki. Caranya mudah, sediakan air rendaman kaki dalam besen. Campurkan air suam bersama garam kasar dan campuran bunga-bungaan (alternatif jika mahu kaki harum). Rendam kaki selama setengah jam, anda akan rasa tumit kaki lebih relaks. 3) Pilih kasut yang sesuai Pemilihan kasut yang sesuai

Petua Berkesan Hilangkan Gatal Pada Kelamin

Petua Berkesan Hilangkan Gatal Pada Kelamin | Sudah sedia maklum, ramai lelaki dan wanita diluar sana malu untuk berjumpa doktor atas dasar kegatalan di kawasan kemaluan, terutama golongan wanita. Ini kerana di bahagian itu ada kegatalan, keluar lendir dan sebagainya membuatkan kawasan kemaluan berbau. artikel berkaitan:  Cara Check Blacklist Telco Malangnya ada yang berfikiran agar kolot sikit kerana berfikir masalah seperti ini kerana faktor umur dan sebagainya. Jangan ambil ringan kerana perkara ini boleh membawa padah. Kita direct terus kepada petua yang nak dikongsikan. Jangan segan jangan malu, meh sini ikut petua ini. 1. Daun Sirih - Ambil beberapa helai daun sirih, asam gelugur dan sikit garam, jerankan dengan air yang api perlahan selama 20 minit. Gunakan air rebusan itu untuk membersihkan kawasan kelamin anda, insyaAllah bau dan gatal akan berkurangan. 2. Daun Inai - Rebus daun inai bersama beberapa daun sirih, biarkan air mendidih sehingga berwaran kekuningan

Mobile Review - Oppo Reno 3, Reno 3 Pro dengan 5G dilancarkan di China: Semak harga, spesifikasi

Mobile Review - Oppo Reno 3, Reno 3 Pro dengan 5G dilancarkan di China: Semak harga, spesifikasi | Oppo mengeluarkan model baru dengan diberi gelaran oppo Reno 3 yang semakin ditambah baik dari model sebelum ini. Reno3 Pro dilengkapi dengan bateri 4,025 mAh dengan sokongan 30W VOOC 4.0 Terdapat dalam White, Black, Starry Night Blue, dan Sunrise, pembuat telefon bimbit melancarkan Reno 3. artikel berkaitan :  Review Vivo Nex S Semua Skrin dengan Kamera Selfie "POP Timbul" Beijing: Pembuat telefon bimbit China Oppo pada hari Khamis melancarkan banyak perbincangan mengenai Reno 3 dan Reno 3 Pro dengan sokongan 5G di pasaran rumahnya. Reno3 Pro mempunyai panel OLED 6.5-inci dengan kadar refresh 90Hz dan lubang punch untuk kamera selfie. Panel ini mempunyai kadar pengesanan sentuhan 180 Hz untuk ketinggalan kurang dan permainan yang lebih baik. Ia juga dilengkapi dengan 100 peratus liputan DCI-P3 dan sokongan HDR10, GSMArena melaporkan pada hari Khamis. Versi Pro ya

Trent Alexander-Arnold membuat ramalan Leicester menjelang pertembungan krisis Liverpool

Trent Alexander-Arnold membuat ramalan Leicester menjelang pertembungan krisis Liverpool | Pendahulu liga Liverpool ke King Power Stadium dengan kelebihan 10 poin dan berkelebihan satu pertandingan, yang kini berada di posisi yang lebih baik dari saat mereka memenangi gelaran pada 2016. Trent Alexander-Arnold menjangkakan petang rumit apabila Liverpool melawat saingan Liga Perdana Leicester pada "Boxing Day". Pasangan itu memainkan pertandingan top-flight yang menghiburkan ketika mereka bertemu di Anfield pada bulan Oktober, dengan penalti terakhir James Milner menjaringkan tiga poin penting untuk penjuru tajuk Jurgen Klopp. Dan Alexander-Arnold menjangkakan pertemuan yang sama dengan sukar apabila para saingan mengunci tanduk pada hujung minggu lalu. Apabila ditanya jika kedudukan liga Leicester adalah satu kejutan, dia memberitahu laman web Liverpool: "Saya akan mengatakan ya dan tidak kerana anda melihat pasukan dan melihat kualiti, kualiti pemain, dan and

Syukur!! Naqiu Boboy Dermakan Separuh Wang Kemenangan GV6 Kepada Anak-Anak Yatim

Syukur!! Naqiu Boboy Dermakan Separuh Wang Kemenangan GV6 Kepada Anak-Anak Yatim |  Selama sebelas minggu bersaing di pentas dan berusaha untuk memberikan persembahan terbaik, akhirnya penyanyi Naqiu Boboy dan Hady Mirza dinobatkan sebagai juara bersama Gegar Vaganza 6. Rehab, rehab center, rehad california, rehab mobiliti, rehab new york ,  Rehab, rehab center, rehad california, rehab mobiliti, rehab new york Berjaya membawa pulang hadiah RM100,000 beserta trofi, betapa mulianya hati Naqiu apabila dia mengumumkan bakal mendermakan separuh daripada wang kemenangan yang dimenanginya kepada rumah anak-anak yatim. Rehab, rehab center, rehad california, rehab mobiliti, rehab new york Masa tu saya cakap pada isteri saya, jika menang nanti saya mahu dermakan wang pada rumah anak-anak yatim. Pada saya, GV2019 adalah medium untuk saya membina karier jadi duit kemenangan tu saya tak fikir sangat sebenarnya, ia lebih kepada platform. Menurut Naqiu, niat untuk mendermakan dui

Raudah Arshiyah Nama Baby Girl Aliff Syukri Kongsi Bonda Rozita

Raudah Arshiyah Nama Baby Girl Aliff Syukri Kongsi Bonda Rozita   | Menerusi laman Instagram Rozita Ibrahim, ibunda kpd penyanyi dan usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi momen istimewa keluarga itu menerima kehadiran orang baru dalam keluarga. Malah, dia turut mendedahkan nama yg diberikan kepada anak kelima pasangan popular itu. “Slide tau “ sempat sy snap gambar baby senyum” mood Abah paling hapy dapat anak perempuan “kami sedih muka Yusuf jelez dn tarik diri menyendiri dgn Raudah Arshiyah nama baby baru family kami Subscribe bumi ratu chanell tkasih atas sokongan,” tulisnya. Menerusi ruang komen, netizen memuji keindahan nama    milik si comel. Aliff dan Shahida berkahwin pada Ogos 2007. Pasangan ini dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Ammaar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham dan Yusoff Al Qardawy serta seorang anak angkat. Foto : Instagram Rozita Ibrahim Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!  Metro Kini

Trip Jimat Murah Ke Eropah Versi 2019

Trip Jimat Murah Ke Eropah Versi 2019 |  (terbang dari London) Pasti ramai yang suka travel hakikatnya buget sangat main peranan, salah susun buget memang melayan duit anda. Anda kena bijak untuk menyusun waktu , kos dan sebagainya. Kali ini kami kongsikan dengan anda cara buget murah untuk trip ke eropah. Anda jangan terburu-buru, baca dengan tertib dan fahami. - beli tiket penerbangan sewaktu Black Friday Sale. Rm 1726.51 Tarikh 3 disember hingga 16 hb disember 2019 13 hari Negara yang dilawati adalah Norway  🇳🇴 Poland Austria 🇵🇪 Perancis 🇫🇷 Portugal 🇵🇹 Sepanyol 🇪🇦 Jerman 🇩🇪  (sepatutnya ke berlin ) Kos tiket penerbangan  ✈️ Wizz air (syarikat daripada hungary) Oslo-warsaw chopin [£8.20] Vienna - nice, france[ €10.00,] Ryan air (syarikat daripada ireland) London - oslo [ £10.19] Marseille-porto[ £10.19] Marseille-lisbon [free] Lisbon - malaga [£10.19] Malaga-berlin [ £10.19] Malaga- London [£5] Hostel Oslo (saya menumpang di

MENARIK!! UMRAH DIY TANPA PAKEJ MURAH TAPI ADAKAH IA HALAL??

U.M.R.A.H. D.I.Y. T.A.N.P.A. P.A.K.E.J. MENARIK!! UMRAH DIY TANPA PAKEJ MURAH TAPI ADAKAH IA HALAL??  | Assalamualaikum semua. Awal 2018 yang lepas kakak ada up gambar kami suami isteri umrah tanpa pakej. Dan lepas tu ram ai kawan2 yg minta kongsi cerita. Tapi disebabkan ramai yang ingat UMRAH DIY ni melanggar undang2, kami malas nak hebah2 kan. Tapi, sejak Saudi lancarkan tourist Visa, secara tak langsung UMRAH DIY sudah dianggap ‘halal’. Makanya, cerita ini untuk korang semua yang kakak dah janji. Sori lambat!  🙏 🙏 🙏  Hehe.. ☢️ Disclaimer ☢️  Kak oishii takde niat nak menunjuk, apatah lagi nak menjatuhkan periuk nasi kawan2 yang buat pakej umrah. Cuma ini guide untuk kawan2 yang nak pergi dengan plan sendiri. Tak semua orang ada cuti 12 hari untuk umrah, tak semua ada 6-7k untuk umrah. InsyaAllah trip DIY kome blh plan sendiri, bajet sendiri, masa sendiri. Good luck!  😄 1. FLIGHT BOOKING Boleh survey semua airlines. Biasanya Saudia, MAS, AirAsia ada direc