Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2018

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

3 Cara Buat pinjaman peribadi mudah

3 Cara Buat pinjaman peribadi mudah | pinjam duit online, pinjaman tanpa syarat, pinjam duit tanpa jaminan, pinjaman murah, pinjam duit cepat,pinjaman peribadi koperasi, pinjaman peribadi bank, pinjaman peribadi segera, pinjaman peribadi swasta blacklist, pinjaman peribadi mudah dan sebelum korang baca sampai habis, admin nasihatkan kalau boleh jangan buat pinjaman peribadi atau kurangkan buat pinjaman, ya betul zaman sekarang beli kereta motor rumah semua kena buat pinjaman dengan kedai motor atau bank kan. Jom baca pinjaman peribadi yang murah. 1. RHB Pembiayaan Peribadi – Easy-Pinjaman Ekspres Kadar rata setahun: Dari 11.63% setahun Jumlah pinjaman maximum: RM150,000 Kategori pinjaman: Tingkat 1 – RM2,000 sehingga RM10,000 Tingkat 2 – RM11,000 sehingga RM50,000 Tempoh pinjaman: 1 hingga 5 tahun Tempoh kelulusan: 10 minit Pendapatan/gaji minimum: RM1,500 sebulan Umur: 21-60 tahun Kelayakan: Warganegara Malaysia sahaja Analisi produk: Proses untuk mendapatkan k

Bedak Sejuk Hilangkan Jerawat

Bedak Sejuk Hilangkan Jerawat | Bila ada jerawat tumbuh, mula lah rasa tak yakin dengan wajah sendiri kan? Nak - nak lagi bila ada bekas yang susah nak hilang. Eee stress giler. Kalau lelaki tak berapa nak kisah sangat tapi lelaki moden ada kisah,hahaha. Jerawat membuat anda rasa diri tidak yakin dan tidak cantik. Ini kami kongsikan tips dari seorang gadis yang bernama  Muyassarah Samad yang digunakan untuk hilangkan parut jerawat selama seminggu je. Selamat Mencuba! Step 1  Sediakan bahan-bahan 1.Asam jawa  2.Bedak sejuk  3.Air kosong Step 2 Ambil sedikit asam jawa ikut rasa hati. Kemudian tambah air kosong jangan terlalu cair dan jangan terlalu pekat dan gaul. Step 3 Ambil bedak sejuk campur sekali dengan pes asam jawa tadi. Kalau terlalu pekat jangan lupa tambah air sikit. Bila dah siap gaul, sapu pada bahagian muka yang ada jerawat tadi. Semoga usaha anda dengan tips yang dikongsikan berbaloi dan berjaya. Selamat mencuba bedak sejuk untuk hilangka

OnePlus mengetepikan bezels OnePlus 6T dalam video promosi

OnePlus mengetepikan bezels OnePlus 6T dalam video promosi | Video promosi OnePlus 6T di YouTube telah menerima flak untuk pengguna yang mengelirukan pada mod paparannya, termasuk bezel dan dagu. OnePlus telah ditangkap mempamerkan paparan palsu sebagai sebahagian daripada video promosi OneTlus 6T. Video ini, yang dimuat naik di saluran YouTube syarikat, mempunyai sedikit coretan mod skrin penuh yang sepatutnya, yang juga menunjukkan bezel atas yang tidak realistik, dan membuat cip telefon hilang sepenuhnya. Video itu, yang dikongsi oleh OnePlus pada 27 November, nampak baik-baik saja sehingga satu hidangan keluar 43 saat ke dalam rakaman. Sehingga itu, video OnePlus 6T menunjukkan telefon beroperasi di samping ciri-ciri uniknya, seperti Dash Charging, mod Skrin Unlock, serta mod kamera Nightscape untuk kamera cahaya rendah. Kemudian, beberapa skrin meraih pengguna yang bermain di perdana OnePlus menunjukkan versi segmen premium yang diedit dalam peranti segmen premium . Walau

Tsunamai Kratakau Indonesia - Saat terhiba Ifan Seventeen

Tsunamai Kratakau Indonesia - Saat terhiba Ifan Seventeen | GITARIS kumpulan Seventeen, Herma Sikumbang atau Herman dan juga pengurus pentas, Rukmana Rustam disahkan terkorban akibat tsunami. Menerusi satu hantaran di Instagram vokalis kumpulan itu, Ifan mengesahkan Herman dan Rukmana atau Ujang terkorban dalam tragedi itu. “Selamat jalan ko Eman (Herman), husnul khotimah. Teman semua maafkan salah Herman ya, mohon diikhlaskan dan dikirimkan doa buat arwah. “Uje17_rukmanarustam (Ujang) juga selamat jalan jang, husnul khotimah, InsyaAllah jang, Ujang orang baik. InsyaAllah ko Eman sama Ujang ditempatkan Allah di sisinya yang paling mulia,” tulisnya. Hantaran sama turut menyentuh hati orang ramai apabila Ifan meminta pemain dram, Andi yang masih hilang supaya cepat pulang ke pangkuannya. “Andi_seventeen cepat pulang sob, aku tinggal sendiri, please (tolong),” tulisnya. Sebelum ini, Ifan turut mengesahkan pemain bass kumpulan itu, Bani antara yang terkorban dalam kejadi

Cara Memasang Tombol Pintu

Cara Memasang Tombol Pintu |  Ramai dikalangan kita terjadi tombol pintu rumah rosak atau terkunci belah dalam, ini mendatangkan masalah besar bagi mereka yang tidak tahu cara menyelesaikan masalah tombol pintu ini. Bagi yang kaya raya oklah boleh upah orang lain tolong pasang atau repair. Selalunya bila tombol rosak orang tidak akan repair dan mereka akan tukar yang baru. Sebenarnya jika tahu kaedah dan teknik memasang tombol pintu yang sudah rosak senang saja. Mula-mula kita semak dulu apa yang perlu dibeli dan perlu dikeluarkan RM. 1. Set tombol pintu yang baru. Tombol pintu ni banyak jenis,dan kekadang kedai hardware barang sama harga lain,jadi pandai-pandailah korang nego harga paling murah. Kandungan benda-benda yang ada dalam kotak. Make sure cukup sebelum memulakan sebarang kerja pemasangan. 2. Pemutar Skru. Pemutar skru ni memang dah ada kat rumah, so zero cost. 3. Pin  atau apa2 objek keras. Aku tak sure apa nama alat ni. Yang da

Honor Magic 2 Quick Review: Telefon skrin penuh masa depan?

Honor Magic 2 Quick Review: Telefon skrin penuh masa depan? | Sejak Vivo merumuskan konsep APEX tahun lepas, terdapat satu perlumbaan untuk mewujudkan telefon pintar masa depan, terutama telefon yang mempunyai skrin sebenar dari tepi ke tepi, tanpa gangguan, tidak ada bevel, tidak ada kliping dan pembesar suara. atau lubang di dalam kamera. Konsep APEX muncul kemudian di Vivo NEX, sebuah telefon yang dijual secara komersial. NEX membuat konsep kamera gelongsor yang sangat menarik dengan mekanisme bermotornya. OPPO menjadikannya lebih futuristik dengan Cari X. Walau bagaimanapun, kedua-duanya tidak dapat sepenuhnya meyakinkan pengguna tentang ketahanan enjin. Dua bulan yang lalu, Xiaomi mencipta My MIX 3, telefon pintar skrin penuh dengan gelangsar manual yang mengandungi kamera hadapan. Tetapi Huawei percaya bahawa ini mungkin lebih baik dan oleh itu, syarikat itu telah mengeluarkan Honor Magic 2, sebuah telefon yang menggunakan mekanisme gelongsor manual untuk menempatkan kamer