Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2020

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

Cara Check Saman Online

Cara Check Saman Online | Cara semak saman online atau check saman online dengan mudah melalui myeg jer. Selain aa lagi seperti aplikasi Rilek dan banyak lagi, kali ni admin fokus pada Myeg sahaja. Ada tiga cara macam mana nak check saman online. 1 — Semak atau Check Saman MyEG Di Antara servis yang akan ditawarkan MyEG termasuklah semak saman JPJ, Polis, AES dan servis memperbaharui insurans kenderaan. Untuk check saman, caranya: Layari laman web rasmi MyEG di  https://www.myeg.com.my/ Kemudian login menggunakan butiran yang telah didaftarkan sebelum ini (jika belum daftar sebagai pengguna sila daftar dahulu) Pergi ke pautan e-Services dan pilih sama ada nak semak saman PDRM / JPJ / AES Kemudian paparan saman akan dikeluarkan Jika ingin membuat pembayaran anda boleh teruskan kepada pembayaran online Selain saman, antara servis lain yang ditawarkan MyEG termasuklah servis memperbaharui insurans kenderaan dan  pembayaran zakat . Semoga  Cara Check Saman Online dapat membantu anda semua

Cara Semak Saman Dengan Rilek selain MyEG

Cara  Semak Saman Dengan Rilek selain MyEG   |  Semak Saman Dengan Rilek atau dengan aplikasi rilek dengan mudah dan selamat selain MyEG. Anda boleh terus bayar disini. Senangkan. Tahukah anda Rilek dikendalikan oleh badan apa? Kami kongsikan sikit latar belakang Rilek ini. Konsortium Multimedia Swasta Sdn Bhd (KOMMS) ialah sebauh syarikat konsesi untuk Aplikasi Utama Kerajaan Elektronik Malaysia dari Koridor Raya Multimedia (MSC).  Perjanjian ini telah membuka jalan untuk pelaksanaan “Aplikasi Layanan Awam Dalam Talian” di seluruh negara yang dirancang untuk memberikan akses mudah kepada orang ramai ketika bertransaksi dengan Jabatan / Agensi Kerajaan. Objektif utama KOMMS bagi meningkatkan kemudahan, aksesibilitas, kualiti interaksi antara Kerajaan dengan warganegara, perniagaannya, meningkatkan kepantasan dan kualiti pengembangan, koordinasi serta penguatkuasaan dasar. Terjadi salah satu service yang disediakan adalah RILEK .  Jadi selain MyEG anda juga boleh menyemak saman dan baya

Semak Atau Mohon Full Settlement Loan CIMB

Semak Atau Mohon Full Settlement Loan CIMB | Ada pelbagai persoalan bermn di  minda anda bagaimana mahu membuat full settlement loan anda dengan cimb. Kalau drive pergi cimb office pun ambil masa traffic jem lagi, ambil no giliran lagi dan banyak halangannya. Untuk itu admin sediakan tutorial senang dan mudah untuk pertanyaan atau memohon settlement pinjaman anda dengan pihak CIMB . Pihak CIMB telah sediamaklum menyediakan khidmat sebaik mungkin untuk pemimjamnya atau pelanggannya. Untuk membuat semakan atau permohonan full settlement loan anda harus ikut langkah-langkah di bawah ini. Sila hubungi Pusat Panggilan kami di talian 03 62047788 (24 jam sehari) untuk bantuan dan semakan lanjut. 0362047788 > Pilih Bahasa > Tekan 0 ( bercakap secara langsung dengan pegawai cimb ) > Tekan 2 (Credit Card) Harap jawapan ini membantu. Terima kasih. Admin berharap artikel  Cara Semak Atau Mohon Full Settlement Loan CIMB dapat membantu sendikit sebanyak untuk anda dalam

419 Adakah penipu menggunakan carian Google untuk mencari mangsa baru?

  419 Adakah penipu menggunakan carian Google untuk mencari mangsa baru? | 419 Penipu mula menggunakan teknologi dengan lebih kerap untuk menipu mangsa yang tidak bersalah. Saya melihat e-mel dan laman web canggih dan direka secara profesional, kemahiran kejuruteraan sosial yang bijak, dan e-mel penipuan yang menyasarkan orang tertentu setiap hari. Itu mungkin tujuan penipu yang menggunakan Carian Google untuk mencari Yahoo! dan alamat e-mel AOL orang di AS yang sangat memerlukan dana. Ya, penipu itu melakukan carian Google untuk rentetan carian: "alamat e-mel orang di AS yang memerlukan dana @yahoo atau surat dari AOL." Antara hasil carian adalah pautan ke halaman penipuan loteri saya di mana saya menerangkan kaedah yang digunakan oleh penipu loteri untuk menipu mangsa yang tidak bersalah. Penipu itu cukup bodoh untuk mengklik pautan itu, dengan berkesan menunjukkan alamat IP dan rentetan carian yang tepat yang dia gunakan. Beberapa perkara segera menarik perhatian saya k

Ubat Sakit Mata Semula jadi

Ubat Sakit Mata Semula jadi | Adakah anda sering mengalami sakit mata? Mata yang sakit atau mata merah biasanya disebabkan oleh jangkitan, alergi, mata kering, kecederaan, atau faktor lain yang boleh menyebabkan kerengsaan mata. Mata bengkak adalah jenis sakit mata yang paling teruk dan harus dirawat dengan segera. Faktor lain yang boleh menyebabkan penyakit ini adalah kurang tidur, kekurangan zat makanan dan sistem imun yang lemah. Sistem imun yang tidak stabil akan menjadikan tubuh mudah terdedah kepada banyak jangkitan dan alergi yang diketahui. Keadaan mata ini biasanya berlangsung beberapa hari, bergantung terutamanya pada bentuk rawatan yang dilakukan oleh pesakit. Kesakitan boleh menjadi keadaan yang serius dan boleh menyebabkan pelbagai komplikasi mata jika tidak dirawat dengan segera. Mengabaikan penyakit ini boleh menyebabkan masalah penglihatan atau kebutaan. Untuk merawat sakit mata secara semula jadi, berikut adalah beberapa ubat rumah untuk penyakit mata ini. Elakkan m

Resepi - SAMBAL TUMIS SOTONG SEDAP

Resepi - SAMBAL TUMIS SOTONG SEDAP | Musim berganti musim ni banyak kerja kat rumah, pkp musim covid-19 melanda dunia termasuk Malaysia. Teringin tekak ni nak masak sotong, sotong celup tepung dah, sotong masak kicap dah, sotong masak sambal petai dah, yang belum lagi sotong sambal tumis yang nyum-nyum sedap dimakan bersama keluarga. Tak nak cakap banyak jom kita masak sambal tumis sotong. Okey, Jom layan resepi sempoi & sedap ni RESEPI SAMBAL TUMIS SOTONG SEDAP Bahan bahan: 5 ekor sotong - saiz sedang 2 sdb cili kering (dah blend) 2 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih air asam jawa 1 ulas bawang besar - hiris bulat Garam Gula Cara cara: - Tumbuk bawang putih dan bawang besar. - Tumis cili dan bawang tumbuk dengan api perlahan sampai cili betul betul garing. - Masukkan gula dan kacau lagi hingga garing dan pecah minyak. - Masukkan sotong yang dah ditos. Gaul rata, kemudian masukkan air asam jawa dan masak lagi sampai air sotong kering. - Masukkan bawang besar dan tutup api bila

Kenapa Covid-19 Kembali Merebak di Malaysia, Ini Jawapannya

Kenapa Covid-19 Kembali Merebak di Malaysia, Ini Jawapannya | Aku memang geram, nak tahu kenapa? Covid-19 kembali merebak di Malaysia, dari angka satu sekarang menjadi tiga angka dalam beberapa hari sahaja. Malah terdapat banyak kluster baharu sekarang ini. Korang nak tahu kenapa covid-19 semakin menular? Benda simple sahaja sebenarnya. Ini punca yang paling aku geram. Punca utama, ini hanya pendapat aku sahaja tidak ada kena mengena yang hidup mahupun sudah meninggal dunia. Perkara penularan ini berlaku balik secara mendadak kerana sikap pentingkan diri, tidak #kitajagakita langsung. Sikap ambil mudah dan pentingkan diri inilah akan rugikan diri keluarga malah masyarakat setempat apatah lagi negara. Punca kedua adalah tidak ada rasa tanggungjawab, apa itu tanggunhjawap musim covid-19? Selalulah tengok berita followlah apa kememterian kesihatan tegur,kongsi dan nasihat. Jika rakyat ikut SOP apa yang kementerian kesihatan war-warkan insyaAllah Malaysia, keluarga