Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2018

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

OPPO F9 Membuat Air Mata Anda Mengalir

OPPO F9 Membuat Air Mata Anda Mengalir | Di sini dekat dan peribadi dengan OPPO F9 kita dapat melihat apa yang boleh menjadi gelombang seterusnya dalam estetika telefon pintar OnePlus. Sama seperti telefon OPPO yang datang sebelum ini, OPPO F9 ini mempunyai badan yang anggun dan rupa yang menentang norma yang selalu sedikit. Dalam peranti ini, paparan liputan penuh bersebelahan. Dalam peranti ini adalah mengintip masa depan untuk Amerika yang dikeluarkan pertama dalam jenama yang jarang sampai ke pantai kami. Peranti ini sangat mirip dengan telefon pintar OPPO lain yang diturunkan pada 13 Ogos, 2018. Itulah OPPO R17, peranti yang saya juga berkaitan secara langsung dengan OnePlus 6T. Saya melakukan ini bukan kerana telefon OPPO lebih rendah, tetapi kerana telefon OnePlus lebih cenderung untuk menjangkau pengguna di sini di Amerika Syarikat. Saya juga melakukan ini kerana duluan menetapkan bahawa kedua-dua syarikat yang sangat rapat itu bekerjasama untuk merekabentuk telefo

Review Huawei Honor Play

Review Huawei Honor Play | Huawei's Honor Play, telefon permainan yang fokus, akan dijual Selasa di empat negara baru di Asia. Ini menandakan penampilan pertama Play di luar China sejak ia mula-mula diumumkan semula pada bulan Jun. Telefon berfokus permainan juga mungkin akan diumumkan di IFA Berlin pada akhir bulan. Dimuatkan dengan ciri yang dipanggil GPU Turbo, tuntutan Play memberikan kecekapan sebanyak 60 peratus semasa menggunakan 30 peratus kuasa kurang pada cip Huawei Kirin 970, dan akan memaparkan ciri haptic 4D "kejutan pintar" yang akan memberikan getaran realistik apabila anda menyalakan api senjata api. Penghormatan penghormatan mengatakan bahawa Play adalah bertujuan untuk penonton permainan mudah alih - di Malaysia, sebagai contoh, terdapat hampir 5 juta pemain mudah alih, manakala di Filipina, pendapatan dari pasaran permainan mudah alih dijangka mencapai $ 175 juta pada tahun 2021. Selain daripada ciri-ciri permainan, telefon 16 megapiksel da

Samsung Galaxy Note 9 vs Apple iPhone X: Perbandingan telefon pintar $ 1000

Samsung Galaxy Note 9 vs Apple iPhone X: Perbandingan telefon pintar $ 1000 | Samsung Electronics Co. melancarkan Galaxy Note 9 di New York minggu lepas, lelaran terkini satu siri peranti yang mengarahkan pada 'phablet,' yang antara saiz telefon dan tablet. Samsung mempunyai perbankan pada skrin yang lebih besar dan lebih banyak spesifikasi mewah kerana ia menjadi kepala ke kepala dengan iPhone X sebelum Apple Inc. memperkenalkan peranti baru menjelang musim membeli-belah. Dengan kedua-duanya bermula pada kira-kira $ 1,000, bagaimanakah perbandingan Samsung Note dan Apple iPhone X? Size & Weight Apabila diletakkan bersebelahan, terdapat perbezaan yang jelas antara Galaxy Note 9 dan iPhone X. Peranti Samsung berukuran 6.4 inci, sementara iPhone X hanya 5.8 inci - jauh lebih pendek dan langsing. Nota 9 juga lebih berat pada 201 gram, berbanding 174 gram untuk peranti Apple. Tetapi dengan pelepasan model baru yang akan datang, Apple boleh mengambil pertempuran saiz k

Kebocoran POCO F1 dalam video dengan panel belakang plastik, SD 845 SoC

Kebocoran POCO F1 dalam video dengan panel belakang plastik, SD 845 SoC |  Peranti ini akan menampilkan cip Snapdragon 845, sistem penyejukan cecair dan panel belakang plastik. Ilustrasi di kotak runcit menunjukkan bahawa POCO F1 akan menampilkan teknologi penyejukan cecair untuk mengekalkan prestasi puncak semasa permainan atau bermain video 4K. (Screenshot: GSM Dome) Jenama baru Xiaomi ini ditujukan untuk mendedahkan telefon pintar pertama mereka di India pada 22 Ogos. Syarikat itu telah menggoda prestasi yang sangat pantas untuk peranti pertamanya - POCO F1. Walaupun segala-galanya disimpan di bawah bungkusan, video unboxing dari POCO F1 bocor di YouTube, memberikan semua butiran mengenai peranti itu. Video yang dimuat naik oleh GSM Dome di YouTube, telah membocorkan varian global peranti tersebut. Video menunjukkan POCOPHONE F1 tidak dibayangi ketika menunjukkan semua kandungan unit runcit - penyesuai, kabel pemindahan data USB-C dan beberapa risalah. Penyampai terus menun

Ada Kisah - Gaun merah Baby Shima kena gunting sebab terlalu ketat sampai sesak nafas?

Ada Kisah - Gaun merah Baby Shima kena gunting sebab terlalu ketat sampai sesak nafas? | PEREKA fesyen yang bertanggungjawab menyediakan gaun untuk penyanyi Baby Shima pada malam konsert kedua Big Stage, Azhar Zainal menegaskan gaun itu bukan punca penyanyi itu rebah di pentas selepas tamat persembahan. artikel ini di ambil dalam Astro Awani Jelas Azhar, gaun merah itu sudah dilonggarkan pada bahagian badan mengikut keselesaan Baby Shima untuk persembahan itu. "Bahagian atas baju itu menggunakan material net jadi tidak ketat pun sebenarnya. "Nampak fit sebab potongan dan jenis fabrik gaun itu melekap pada badan. "Untuk memudahkan Baby Shima bernafas pada malam kejadian selepas dia pengsan, saya sendiri yang menyuruh paramedik memotong gaun itu sebab zip sukar dibuka. Azhar tidak memikirkan soal untung rugi pada waktu itu sebaliknya berharap tiada perkara tidak diingini berlaku kepada Baby Shima ketika itu. "Keadaan Baby Shima lebih penting ber

PERTH dengan Bajet Ciput RM1500 Seorang!

PERTH dengan Bajet Ciput RM1500 Seorang! | Ramai di kalangan kita sekarang sudah pandai untuk control buget bila ingin ke luar negara, all the best rakyat Malaysia.  Sekarang tak mustahil untuk travel ke luar negara, jika di amati dengan betul kita boleh banyak save bugetkan. Tengok gadis ini diorang kongsikan tips dan cara berjimat pergi melancong ke PERTH , Australia. Tiket fligt : RM650 Homestay : RM205 Sewa kereta 4hari plus gps : RM235 Visa : RM20 Expanses di Perth : RM380 ~ + Minyak kereta : $20 + Train & bus : $25 + Kailis: $17 + Charcoal chicken : $16 + Brg2 masakan di coles : $20 + Pinnacle : $12 per car ($3 sorg) + Sandboard : $10 TOTAL : RM1490 🖊 Tips jimat! Pegi 4 org! Pengiraan berdasarkan trip 4 org. Total expanses kereta, homestay, entrance fee pinnacles, barang-barang masakan semua dibahagi 4 org. Okay ni perjalanan yang tak pegi zoo, tak tengok kangaroo. More kepada trip yg menghayati keindahan bumi perth gitu. 📌 Hari pertama, sampa

Kids Playground at AEON Jusco Cheras Selantan - Hakim dan Rahman

Kids Playground at AEON Jusco Cheras Selantan - Hakim dan Rahman |  Kali ni blog kamenshar nak kongsikan kegembiraan anak-anak kamenshar bila dapat bermain, bersukan, beriadah. Sudah lumrah kejadian manusia, di usia kanak-kanak inilah masa terbaik mereka adalah bermain, bersuka ria. Kali ni Shar dan Wife bawa anak-anak kami Hakim dan Rahman ke Kids Playground di Aeon Jusco Cheras Selantan . Setahu Shar Aeon di seluruh negara mesti ada sedikan Kids Playground ini. Dari segi tempat dan kawasan memang terbaiklah, tak caya korang kunjungi sendiri. Anak-anak pasti dan wajib seronok bila berada di sana. Mereka dapat meningkatkan mutu pergaulan, kedewasaan/kemantangan dari segi aspek bertolenrasi, komunikasi dan sebagainya. Dari segi harga amat-amat berpatutan pada hari biasa,kalau hari cuti tu harga tinggi sikitlah. Sebenarnya banyak lagi foto tapi dah terdelete. Tak rugi korang bawa anak-anak ke tempat ini. Memang menyeronokkan. Nasihat saya satu jer,lepas bagi

Resepi Pavlova Yang Lazat

Resepi Pavlova Yang Lazat | Kali ni nak kongsi resepi pula, resepinya Resepi Pavlova sememangnya lazat, tak caya? cuba buat dan rasa, ingat buat tu ikut resepi yang di bagi dekat bawah ni, kalau sedap jangan lupa kongsi dan share. Cara buat Pavlova ni banyak kaedahnya, kalau tak jadi janganlah kita cepat berputus asa, insyaAllah akhirnya akan jadi. Bahan-bahan  Resepi Pavlova Meringue 4 biji telur putih 200 g gula castor 1 sudu makan tepung jagung 1 sudu makan cuka 1 sudu teh esen vanilla Topping 2 cawan whipped cream 4 sudu makan susu kambing (Jenama Lazz) Strawberry Blueberry Cara Membuat Langkah 1 Pukul telur sehingga kembang. Masukkan gula castor sedikit demi sedikit dan esen vanilla semasa memukul telur.  Langkah 2 Apabila sudah kembang “fluffy” gitu, masukkan tepung jagung dan cuka kemudian kacau sebati. (meringue)  Langkah 3 Letakkan meringue tadi ke atas kertas minyak dan bentukkan seperti kek. Bakar dengan suhu 120°C sela

Xiaomi Mi A2 Detail dan Harga - Akan Release 3/08/2018

Xiaomi Mi A2 Detail dan Harga - Akan Release 3/08/2018  | Xiaomi tidak akan berundur ke belakang, malah mereka maju dan semakin ke depan untuk bersiang dengan pengeluar utama telefon di Malaysia. Xiaomi yang baharu diperkenalkan di Madrid minggu lalu akan masuk ke pasaran Malaysia seawal 3 Ogos ini dengan dua model ditawarkan; 4GB/64GB pada harga  RM999  dan 6GB/128GB pada harga  RM1,199 . Wahhh penggila gadget akan pasti tidak akan melepaskan peluang ini. lagi menariknya adalah model Mi A2 ini akan hadir dengan operasi Android One (Pure Android 8.1) serta beberapa lagi  features  yang hebat antaranya dual camera 12MP + 20MP serta kamera depan 20MP. Ianya juga dikuasakan cip Qualcomm Snapdragon 660 soC. memang terbaiklah dalam kelasnya tersendiri. Kira harga dan spec tinggi yang mampu milik oleh rakyat Malaysia. Yang bagusnya dia didatangkan pengecas berasaskan USB-C, tak macam telefon-telefon yang sebelum ini, turut hadir dengan sokongan pencahayaan lembut untuk swafoto