Langkau ke kandungan utama

Featured Post

Cara Buat Permohonan Kahwin Negeri Selangor

RAUB – Hasrat satu keluarga membawa kucing kesayangan menerima rawatan berakhir dengan tragedi selepas empat beranak maut dalam kemalangan di Kilometer (KM) 334 Jalan Kuala Lumpur-Kota Bharu,Jumaat.

RAUB – Hasrat satu keluarga membawa kucing kesayangan menerima rawatan berakhir dengan tragedi selepas empat beranak maut dalam kemalangan di Kilometer (KM) 334 Jalan Kuala Lumpur-Kota Bharu,Jumaat.

Kemalangan yang meragut nyawa seorang pesara tentera, Muhamad Fadzli Aming, 45, dari Kampung Jeruas, Sega di sini bersama isterinya Nur Asyitah Abu Samah, 44, dan dua anaknya, Muhammad Iqmal,13, dan Irina Nur Qhalesya,7.

Kucing kesayangan keluarga itu juga mati dalam kejadian itu.

Anak sulung mangsa, Muhamad Haiqal, 21, berkata, keluarganya dalam perjalanan membawa kucing mereka yang cedera selepas bergaduh ke Klinik Haiwan di Bentong.

Menurutnya, dia sempat makan tengah hari bersama keluarga sebelum kejadian dan mengakui suasananya berbeza seperti biasa.

“Kami sekeluarga jarang makan tengah hari bersama kerana ayah sibuk dengan kerja manakala adik-beradik bersekolah dan saya sendiri bekerja di sebuah stesen minyak.

“Semalam (Jumaat) saya tergerak hati balik awal daripada kerja dan sempat makan tengah hari bersama ayah, emak dan tiga adik,” katanya lagi.

Ujarnya, ibu dan ayahnya menunjukkan keceriaan sangat luar biasa dan tidak menyangka ia sebagai tanda hari terakhir ahli keluarganya berkumpul.

Tambahnya, mereka bergerak selepas solat Jumaat dan kira-kira 15 minit kemudian, dia menerima berita mengenai kemalangan berkenaan.

“Saya bergegas menunggang motosikal dan membonceng adik, Muhammad Iqhfal, 8, dalam hujan lebat ke tempat kejadian. Saya terkejut dan tidak percaya,” katanya lagi.

Menurutnya, arwah ayahnya merupakan pesara tentera udara berpangkat Pegawai Waran 11 telah bersara sejak 2018 dan kini bekerja sendiri.

Empat beranak itu dikebumikan dalam satu liang lahad di tanah perkuburan Islam Balai Sega, Raub, Sabtu.

Tambahnya, dia reda dengan ujian yang menimpanya dan tekad menjaga adiknya menjadi insan berguna.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

CARA CHECK NAMA BLACKLIST TELCO MALAYSIA

CARA CHECK NAMA BLACKLIST TELCO MALAYSIA  | Bila nak daftar telco baru nama anda di " blacklist " dari telco seperti  maxis ,  digi ,  celcom  dan lain-lain khas untuk anda.  Sudah pasti anda akan merasa pening dan tidak akan ingat bila anda pakai nombor sedemikan dan  bila kali terkahitr anda pakai tetapi tidak membayar bil. artikel berkaitan :  Pendidikan Dalam Talian – Kelebihan dan Keburukan artikel berkaitan :  Cara SEMAK IMEI Handphone ATAU Telefon Bimbit Android Dan Iphone Semak Hutang Telco Salah satu sebab nama anda blacklist dengan telco kerana anda mungkin lupa dahulu pernah daftar nombor telefon di kaki lima,di stesen LRT atau di shopping mall. Anda ingat prepaid rupanya postpaid, jika hal ini berlaku buat aduan di  Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia  melalui  link   https://aduan.skmm.gov.my/   Disini terdapat pelbagai cara untuk mengenalpasti semakan blacklist telco tersebut antaranya : MNP (Mobile Number Portability). MNP merupa

Maksud Perkataan Jolo atau Yolo

Maksud Perkataan Jolo atau Yolo | Perkataan atau dielek Jolo atau Yolo ini berasal dari Kelantan yang bermaksud " Betul ke ni " atau " Iye ker?? " dalam english pula bermaksud " is this true ". Lazada sale klik disini  LAZADA SALE Semoga bermanfaat. Perkataan berkaitan : Related words 1.  Blebe 2.  Jolo atau Yolo 3.  Agah atau Hagah 4.  Asore Bodi

Semak Bayaran Bulanan Cuckoo

Semak Bayaran Bulanan Cuckoo | Penapis air yang telah dimonopoli coway dan cukcoo, kali ini saya nak kongsikan cara bayaran bulanan atau semak bayaran bulanan cukcoo. Pihak cuckoo telah menyediakan khidmat yang terbaik untuk pelanggannya bagi memastikan kepuasan pengguna. Jadi anda akan pasti rasa selesa dan senang dengan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak cuckoo terutama semasa membuat semakan pembayaran bulanan secara online sahaja. artikel berkaitan :  Semak Nombor Akaun Penipu Online (Portal ccid.rmp.gov.my/semakmule) Cuckoo tidak lagi menghantar sebarang bil pembayaran secara konvensional (pos bil ke rumah) Zaman dah semakin canggih,kita boleh cek di web secara online atau apps Cuckoo+ je. Di dalam apps Cuckoo+ ada juga promo terkini. Download Cuckoo+ apps atau layari laman web cuckoo lover utk semak status pembayaran bil kita. Search Apps Cuckoo+ di playstore atau googleplay Link googleplay/playstore https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vavapps.cuckoo Atau,